Kako da vam se šminka ne rastopi i na najvećoj temperaturi?

Kako da vam se šminka ne rastopi i na najvećoj temperaturi?

Velike vrućine tokom ljeta ne znače nužno da treba da zaboravite na šminku, samo zahtijevaju da blago korigujete svoju make-up rutinu.

Mnoge žene se pitaju da li je moguće da budu lijepo našminkane i kad živa u termometru pređe 30. podjeljak, a treba da neko vrijeme u toku dana provedu na suncu.

Odgovor je – naravno. Sve šta treba jeste da izbjegavate slijedeće greške.

Zaboravite na tečne pudere

Svaki iskusni šminker reći će vam da na početku ljeta sve teške podloge koje imate u svom neseseru odložite do jeseni. Izbegavajte, prije svega, tečni puder, posebno dok boravite na plaži jer koža ispod njega ne diše.

Umjesto toga, eventualne nesavršenosti na licu prekrijte BB kremom ili korektorom u stiku koga ćete, tapkajući prstima, nanijeti samo na ciljana mjesta.

Istaknite preplanulost lica

Usljed osunčanosti, vaša koža ljeti djeluje zavodljivije i zato naglasite svoju preplanulost bronzerom. Ne treba ga nanositi preko cijelog lica, već umereno – širom četkom ga nanesite sa obje strane čela, na korijen nosa i bradu, te ispod jagodičnih kostiju.

Bronzeri su odlična alatka jer vam uz njih nije potrebno mnogo šminke, a cjelokupan utisak je da vam je lice lijepo našminkano.

Izbjegnite razlivanje maskare

Na visokim temperaturama vaše lice je vlažnije pa je normalno da se maskara topi i razmazuje oko očiju. Da biste to izbegli, koristite vodootpornu maskaru, a nanesite je u dva sloja.

Žene koje imaju osjetljive oči pa im vodootporna šminka ne prija, treba da nanesu jedan sloj obične maskare i preko njega bezbojnu podlogu za trepavice.

Recite “ne” jarkim bojama

Preplanuli ten vam omogućava da budete decentni s nanošenjem make-upa i da, više nego zimi, zadržite prirodni izgled.

Iskoristite tu prednost i preko dana izbjegavajte senke u jarkim bojama ili one pretamne i prenapadne ruževe za usne. Umjesto toga usne zaštitite balzamom u boji, a za oči birajte maskare u boji ili tvrde olovke koje ćete nanositi u tankim linijama.

Besprijekoran ten je ljetnji adut

Bez obzira da li vreli ljetnji dan provodite u kancelariji ili na plaži, zdrava koža lice na kojoj nema fleka od sunca ili bubuljica privlačnija je od svake šminke. Zato, gdje god bili, važno je da lice zaštitite od štetnih UV zraka.

Umjesto bočice tečnog pudera u svoju kozmetičku torbicu ubacite kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom koja je namijenjena koži lica, a uveče lice očistite blagim tonikom i nanesite laganu hidratantnu kremu.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave