Kako danas izgleda braco sa cokolade “Braco i seka”

Kako danas izgleda braco sa cokolade “Braco i seka”

Kad bih morao nabrojiti pet stvari koje me opisuju, jedna od njih zasigurno bi bila čokolada Braco, kaže nam Dan Babić (33). Upravo je njegov lik dječaka na toj čokoladi. Kako je navelo Zvečevo, od 1957., otkada su se počele proizvoditi pa do danas, čokolade Braco i Seka prodale su se u više od 1,5 milijardi komada, piše 24sata.

A sve je krenulo slučajno 1988. kad su u vrtić na Bijeničkoj cesti stigli fotografi. Tada šestogodišnjeg dječaka nije zanimalo ništa osim igre i jedva je čekao da snimanje završi. To mu je bila zadnja godina u vrtiću.

Na jesen sam krenuo u školu i jednog dana u rujnu stigao sam kući, a majka Nada mi je rekla da me žele slikati za čokoladu Braco. Bio sam toliko iznenađen to više što, ako sam jeo čokoladu, to je bila isključivo čokolada Braco – prisjeća se. Sa Zvečevom je potpisao ugovor na 126 tadašnjih njemačkih maraka.

– Od tog dana sjećam se samo da mi je majka pripremila crvenu vestu. Bio sam prvi na redu, a iza mene je bila djevojčica Tea Agbaba, koja je utjelovila Seku. Tad sam je prvi puta vidio, no više je nikad nisam sreo. Tek prije koju godinu pronašao sam je na Facebooku – govori Dan. Prve čokolade s njegovom slikom u prodaju su puštene 1990.

Ja o tome nisam volio govoriti, ali nije bilo prijatelja i rođaka koji se time nisu hvalili – kaže. Tvrdi da mu profesori nikada nisu gledali kroz prste ili poklanjali ocjene. Zvečevo je s vremenom Danovu i Teinu fotografiju zamijenilo crtežima, no nitko od njegovih prijatelja nije zaboravio Bracu. – Drago mi je da sam imao priliku toliko godina biti Braco i to mi je dalo neki osjećaj jedinstvenosti govori.
Danas živi s bratom Tinom u Poreču.

Nakon Zagreba, ovo je velika promjena, ali nisam požalio. Imam život bez stresa, dovoljno vremena i energije za tenis, vožnju biciklom uz more – govori Dan koji je i zaljubljen u četiri godine mlađu Ivanu.

– Ukoliko se netko odluči napraviti čokoladu “Deda”, svakako ću se prijaviti – zaključio je Dan Babić.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave