Mjesecima uvježbavao svoj trik, ali stvari su ipak krenule po zlu

Mjesecima uvježbavao svoj trik, ali stvari su ipak krenule po zlu

Robbie Maddison je australski vozač motora. Na njegovom repertoaru nalaze se mnogobrojni trikovi, a posljednji koji je pokušao izvesti zamalo ga je koštao života.

Maddison je u aprilu pokušao surfati svojim motorom po ogromnom valu na obalama Tahitija. Proveo je mjesece uvježbavajući svoj trik, ali stvari su u jednom trenutku pošle po zlu.

– Ne možete vidjeti šta se tačno dogodilo na snimci jer se val razbio iza mene. Zaista sam mislio da ću izgubiti glavu – kazao je za Surfer magazin.

– Nikada nisam više osjećao da se nalazim u krivo vrijeme na krivom mjestu. Bilo je to iskustvo koje je graničilo sa smrću – dodao je.

Maddison kaže da snimke koje je tada snimio izgledaju odlično te da se na njima ne može steći dojam da je nešto krenulo po zlu.

Val na kojem je pokušao surfati svojim motociklom zove se Teahupo’o i jedan je od najizazovnijih valova za svakog surfera.

Na ideju da ovaj val ”zajaši” svojim motociklom je došao kada je sa svojom suprugom gledao wakeboarding u Australiji. Kaže kako se tada to činilo kao glupa ideja, ali nije od nje odustajao pa ju je na kraju proveo u djelo unatoč zamalo kobnim posljedicama, piše SkyNews, a prenosi N1.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave