Nekategorisano

Namaz koji hrani i liječi

Cilj hrane, koju unosimo u sebe jest da hrani i liječi, kao što je Hipokrat savjetovao. Istraživanja znanstvene literature i praktično iskustvo daju ohrabrujuće rezultate. Oni govore o sve većoj uporabi Hristijana, ljekovitog namaza, koji se priprema na sljedeći način:
Tri jušne žlice sirovog badema sameljite što sitnije. Dodajte dvije jušne žlice mljevenih lanenih sjemenki, jednu jušnu žlicu mljevenih sjemenki sezama, pola jušne žlice meda i pola čajne žlice cimeta.
U navedenu smjesu dodavajte zdravu »živu« vodu (vodu iz izvora ili energiziranu vodu) i miješajte dok ne dobijete namaz željene čvrstoće.

Ljekovito djelovanje namaza

Badem je biološki vrijedna namirnica – sadrži 50% masti, 20% bjelančevina i 17% ugljikohidrata. U njemu ima kalija, fosfora i nešto manje željeza i natrija. Bogat je vitaminom B3(PP) čiji nedostatak izaziva pelagru. Odličan je protiv groznice, bolesti želuca i crijeva, čira na želucu, žgaravice i iscrpljenosti.

Lan je jednogodišnja biljka čiji plod ima oblik košarice s 10 sjemenki. Kultivira se svugdje. Lan cvjeta u jednom dahu – sve se događa u toku jednog dana.
Iz sjemena lana dobiva se laneno ulje. Ono se koristi za ublažavanje posljedica vanjskog zračenja, a iznutra za prevenciju i liječenje arteroskleroze.

Sjeme lana sadrži:
·    masna ulja u čiji sastav ulaze gliceridi,     linolne, linolenske, stearinske kiseline itd.
·    bjelančevine
·    ugljikohidrate
·    organske kiseline, fermente, glikozid     linamarin
·    vitamine
Unutrašnje korištenje lana dobro je za crijeva – zato se koristi kod upale želuca i crijeva. Vodeni rastvor lana pokriva sluznicu želuca i crijeva tankim slojem sluzi. Nabubreno sjeme lana ima purgativno svojstvo.
Lan štiti protiv raka – sadrži čak 27 spojeva koji imaju antitumorsko djelovanje.
Sezam je biljka koja sadrži 60% ulja, E vitamin, smole i druge aktivne spojeve. U konvencionalnoj medicini koristi se za liječenje bolesti vezanih za zgrušavanje krvi.
Sezam se koristi u liječenju srčanih oboljenja – sezamin je lignin iz sezamovog ulja koji smanjuje količinu kolesterola u jetri i krvi.
Sezam je borac protiv raka – sadrži biljne kiseline koje imaju antioksidativno djelovanje (bore se protiv slobodnih radikala, posebice u debelom crijevu).

Cimet je ukusan začin i odlično prirodno sredstvo za reguliranje razine šećera u krvi. Djeluje na takav način da povećava razinu inzulina u krvi, kao i njegovu sposobnost da prerađuje glukozu. Dnevno je potrebno konzumirati bar 1 kk.

Med sadrži grožđani i voćni šećer čije se molekule kao takve lako ugrađuju u organizam.
Med sadrži…
·    bjelančevine
·    aminokiseline
·    vitamine B1, B2, B3, B6, B12, C, A, E
·    minerale K, P, Mg, Cl ,S ,J ,Fe, Co, Cu,     kadmij, mangan
·    enzime – katalaze, dijastaze, invertaze, lipaze, peroksidaze
Možemo zaključiti da je »Hristijan« – hrana koja hrani i liječi te se može svakodnevno konzumirati.

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.