Namaz koji hrani i liječi

Namaz koji  hrani i liječi

Cilj hrane, koju unosimo u sebe jest da hrani i liječi, kao što je Hipokrat savjetovao. Istraživanja znanstvene literature i praktično iskustvo daju ohrabrujuće rezultate. Oni govore o sve većoj uporabi Hristijana, ljekovitog namaza, koji se priprema na sljedeći način:
Tri jušne žlice sirovog badema sameljite što sitnije. Dodajte dvije jušne žlice mljevenih lanenih sjemenki, jednu jušnu žlicu mljevenih sjemenki sezama, pola jušne žlice meda i pola čajne žlice cimeta.
U navedenu smjesu dodavajte zdravu »živu« vodu (vodu iz izvora ili energiziranu vodu) i miješajte dok ne dobijete namaz željene čvrstoće.

Ljekovito djelovanje namaza

Badem je biološki vrijedna namirnica – sadrži 50% masti, 20% bjelančevina i 17% ugljikohidrata. U njemu ima kalija, fosfora i nešto manje željeza i natrija. Bogat je vitaminom B3(PP) čiji nedostatak izaziva pelagru. Odličan je protiv groznice, bolesti želuca i crijeva, čira na želucu, žgaravice i iscrpljenosti.

Lan je jednogodišnja biljka čiji plod ima oblik košarice s 10 sjemenki. Kultivira se svugdje. Lan cvjeta u jednom dahu – sve se događa u toku jednog dana.
Iz sjemena lana dobiva se laneno ulje. Ono se koristi za ublažavanje posljedica vanjskog zračenja, a iznutra za prevenciju i liječenje arteroskleroze.

Sjeme lana sadrži:
·    masna ulja u čiji sastav ulaze gliceridi,     linolne, linolenske, stearinske kiseline itd.
·    bjelančevine
·    ugljikohidrate
·    organske kiseline, fermente, glikozid     linamarin
·    vitamine
Unutrašnje korištenje lana dobro je za crijeva – zato se koristi kod upale želuca i crijeva. Vodeni rastvor lana pokriva sluznicu želuca i crijeva tankim slojem sluzi. Nabubreno sjeme lana ima purgativno svojstvo.
Lan štiti protiv raka – sadrži čak 27 spojeva koji imaju antitumorsko djelovanje.
Sezam je biljka koja sadrži 60% ulja, E vitamin, smole i druge aktivne spojeve. U konvencionalnoj medicini koristi se za liječenje bolesti vezanih za zgrušavanje krvi.
Sezam se koristi u liječenju srčanih oboljenja – sezamin je lignin iz sezamovog ulja koji smanjuje količinu kolesterola u jetri i krvi.
Sezam je borac protiv raka – sadrži biljne kiseline koje imaju antioksidativno djelovanje (bore se protiv slobodnih radikala, posebice u debelom crijevu).

Cimet je ukusan začin i odlično prirodno sredstvo za reguliranje razine šećera u krvi. Djeluje na takav način da povećava razinu inzulina u krvi, kao i njegovu sposobnost da prerađuje glukozu. Dnevno je potrebno konzumirati bar 1 kk.

Med sadrži grožđani i voćni šećer čije se molekule kao takve lako ugrađuju u organizam.
Med sadrži…
·    bjelančevine
·    aminokiseline
·    vitamine B1, B2, B3, B6, B12, C, A, E
·    minerale K, P, Mg, Cl ,S ,J ,Fe, Co, Cu,     kadmij, mangan
·    enzime – katalaze, dijastaze, invertaze, lipaze, peroksidaze
Možemo zaključiti da je »Hristijan« – hrana koja hrani i liječi te se može svakodnevno konzumirati.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori