Njemačka biohemičarka – Laneno ulje i kravlji sir liječe rak

Njemačka biohemičarka – Laneno ulje i kravlji sir liječe rak

Ista je stvar s današnjom top-temom – mršavljenjem. Obično okrenem na (polu)šalu pa reknem: Ne bi se čovjek udebljao da se držao zdrave ishrane (i onoga što ide uz nju – zdravo ukupno življenje).

No čovjek je krvav ispod kože, što bi se reklo, pa često ne odolijeva izazovima, a rijetko iskušava čvrstinu karaktera pa jede šta stigne te (najčešće zbog toga) i oboli. Valja djelovati i u takvim situacijama, pa se opet obratiti jedinoj ispravnoj metodi – zdravoj ishrani. Možda sam dosadan, ali nema druge.

Tako nekako misli (i piše) poznata njemačka biohemičarka dr. Johanna Budwig, koja je još kad sam bio u pijesku i gradio dječje kule, pedesetih godina dakle prošlog stoljeća, izmislila/osmislila uljno-proteinsku prehranu koja može pomoći u ozdravljenju čak i od mnogih teških bolesti kao što je rak. Napomenuti je kako je za svoja istraživanja bila nominirana i za Nobelovu nagradu. Napisala je više knjiga, od kojih su dvije prevedene i na naše jezike – “Rak – problem i rješenje” i “Uljno-proteinska kuharica”.

Dr. Budwig je vjerovala kako je rak, kao i velika većina drugih bolesti, uzrokovan nepravilnom prehranom, ili preciznije kazano, nepravilnom preradom hrane i ulja, a osobito pregrijavanjem ulja. Ona je, naime, otkrila da u krvi oboljelih od raka nedostaju važni sastojci za ljudski organizam, kao što su lipoproteini i fosfatidi. Nedostatak ovih elemenata uzrokuje nedostatak kisika u stanicama, te je dr. Budwig krenula u potragu za metodom koja će vratiti kisik i našla kako se to može postići kombiniranjem određenih namirnica, pa je razradila poseban način prehrane, koji je potom nazvan Budwigov protokol.

Provođenje njene dijete se sastoji u konzumiranju lanenog ulja sa svježim nemasnim sirom (uzimati ih zajedno)!  Ova naizgled jednostavna prehrana reaktivira vitalne funkcije stanica, ustvrdila je Budwig. Ta dva glavna sastojka kombiniraju se s ostalom zdravom hranom – organskim svježim voćem i povrćem, orašastim plodovima, žitaricama poput riže, heljde i prosa, začinima, čajevima i medom.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori