OLED: Tehnologija budućnosti ulazi u domove

OLED: Tehnologija budućnosti ulazi u domove

Televizori s OLED tehnologijom predstavljaju potpuno novo područje u historiji kućne zabave. Oni u domove donose vrhunsku kvalitetu prikaza slike, uz dosad neviđenu razinu kontrasta, najdublju crnu i iznimno vjerne boje.

Za razliku od LCD zaslona koji zahtijevaju pozadinsko osvjetljenje, kod OLED televizora svaki piksel generira vlastitu svjetlost te tako, uz dodatan bijeli podpiksel, ovi uređaji osiguravaju napredno iskustvo gledanja, neovisno o osvjetljenju prostora ili kutu gledanja. Kako su cjenovno dosegli cijene trenutnih televizora visoke klase u kućanstvima, ovi bi inovativni modeli trebali po prodajnim rezultatima nadmašiti LCD TV-e u sljedećih nekoliko godina.

Upravo je LG predvodnik u ovom segmentu, a svi LG-evi OLED televizori nude besprijekornu kvalitetu slike, a donose i jedinstvena dizajnerska rješenja poput prozirnog stalka s keramičkim zvučnicima. Uz to što se ovi uređaji savršeno uklapaju u moderan interijer, odlikuju se snažnim performansama i brojnim dodatnim značajkama.

Nakon što je 2009. predstavila prvi OLED televizor te prvi na svijetu 4K OLED televizor, ova kompanija nastavlja koristiti svoju stručnost na područjima tehnologije i dizajna kako bi i dalje nudila impresivne OLED modele, a među njima su 4K OLED televizori te zakrivljeni OLED televizor čiji je stalak posut Swarovski kristalima.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori