Ovaj dodatak čuvaće vaš bicikl od krađe

Ovaj dodatak čuvaće vaš bicikl od krađe

Aplikacije koje, dok vozimo bicikl, prate broj prijeđenih kilometara, brzinu, proteklo vrijeme, nisu ništa novo, ali uređaj pod nazivom SmartHalo ovaj sport i vid rekreacije promijeniće jednom zauvijek. Jednom riječju, sa ovim gedžetom vaš bicikl postaće pametan.

SmartHalo je uređaj koji na jednostavan način bojama signalizuje gdje trebate skrenuti i kojim putem ići da biste došli do željenog cilja. Uređaj se postavi na volan bicikla, a sa mobilnim telefonom povezuje se Bluetoothom kako bi vas navodio kuda treba da idete.

Kada trebate skrenuti uređaj će upaliti bijelo i zeleno svjetlo, zavisno od strane na koju treba skrenuti. Ako odete u pogrešnom smijeru uređaj će svijetleti crvenom bojom u smijeru u kojem je potrebno vratiti se. Takođe, pomoću svjetla će vas obavijestiti ukoliko vas neko pozove dok vozite.

Aplikacija na smartfonu će pomoću SmartHalo-a pratiti klasične podatke o statistici vožnje, prosječnim brzinama, udaljenosti koju ste prešli i koliko ste kalorija potrošili.

Ukoliko se odlučite za vožnju po mraku, SmartHalo će upaliti prednje svjetlo koje se nalazi u njemu, a kada siđete sa bicikla ono će se automatski ugasiti.

SmartHalo sadrži i alarm koji čuva bicikl od krađe, a proizvođači tvrde da baterija uređaja može trajati do tri nedjelje. Kada se SmartHalo pojavi na tržištu u maju 2016. godine koštaće 149 dolara.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave