Nekategorisano

Ovo je najbolji lijek za sve bolesti

Za smijeh se kaže da je jedini lijek koji ništa ne košta, a liječi sve bolesti. Dokaz za to postoji čak i u medicini. Naime, smijanje dovodi do istezanja mišića koji ubrzavaju rad dijafragme i time potiču lučenje hormona sreće, umanjuje bolove i opušta tijelo. Međutim, da bi bio učinkovit smijeh mora biti iskren i svakodnevan. Smijeh dokazano jača imunološki sustav ljudskog organizma potičući stvaranje i koncentraciju stanica koje uništavaju stanice tumora i bakterije, viruse i ostale mikroorganizme, uzročnike mnogih bolesti. Pogoduje i funkcioniranju srca i krvotoka, reducira hormone stresa, adrenalin i kortizol, potiče cirkulaciju i opskrbljenost kisikom te tako smanjuje kolesterol u krvi, začepljenost arterija, pojavu krvnih ugrušaka i visoki krvni tlak, a time i opasnost od infarkta, piše Dnevno.

S obzirom na to da se uslijed smijanja luči i hormon sreće koji, između ostalog, ublažava bolove, smijanje je i prirodni analgetik. Smijanje je zarazno do te mjere da je dovoljno da ste u društvu ljudi koji se glasno smiju pa da i vi upijete malu dozu, koja će se odraziti pozitivno na organizam.

Ovaj lijek liječnici preporučuju u neograničenim količinama.

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.