Prelijepo Antalijsko more

Prelijepo Antalijsko more

AKO postoji turistička regija koja je pogodna za svaki vid odmora, onda je to definitivno antalijska. Pored predivnog mora, četinarskom šumom okruženog Kemera, antičkog Sidea, modernog golferskog raja u Beleku ili urbane Alanje, ova regija je karakteristična po mnogobrojnim hotelskih kompleksima koji će zadovoljiti svačiji ukus i omogućiti svima da odmor provedu na najbolji mogući način.

Prelijepe plaže koje su u najvećem broju peščane (ima i onih sa sitnim šljunkom), posebno su interesantne oko Kemera, gdje more ima nevjerovatnu tirkiznu boju. Temperatura mora u antalijskoj regiji je idealna za uživanje. Augustovska temperatura vazduha dostiže i do 30 stepeni, a posebna pogodnost je što u septembru, pred kraj ljetnje sezone, temperatura vode ne pada ispod 25 stepeni, što je idealno za one koji ne podnose jako sunce a vole da uživaju u toplom moru.

Za porodičan odmor ovde postoji veliki broj hotela koji su uslugu maksimalno podredili upravo djeci. Tu su brojna dječja igrališta, bazeni s toboganima, animatorski timovi, diskoteke, igraonice, mini-klubovi, a da bi se i roditelji malo opustili, mnogi hoteli imaju i uslugu čuvanja djece. S finansijske strane olakšavajuća okolnost je ta što u najvećem broju hotela postoji pogodnost “dvoje djece gratis”, pa je boravak u hotelu za mališane različitih uzrasta u zavisnosti od tipova soba potpuno besplatan.

Samo neki od hotela pogodnih za idealan porodičan odmor, a koje preporučuju iz turističke agencije “1 A travel” su: “Club Phaselis Holiday Village” i “Karmir Resort & Spa” u prelijepom Kemeru, “IC Hotels Green Palace”, “Kervansaray Kundu” i “Kervansaray Lara” u Antaliji, glavnom i najvećem gradu čitave regije, “IC Hotels Santai Family Resort” i “Titanic Deluxe” u Beleku, oazi za golfere na Mediteranu, i hoteli “Dream World Resort” i “Dream World Aqua” u Sideu, antičkom gradu neprocjenjive lepote.

Svi ovi hoteli po kategorizaciji imaju pet zvjezdica i pružaju “ol inkluziv” ili “ultra ol inkluziv” uslugu, tako da gosti ne moraju ni o čemu da razmišljaju, već samo o tome kako da se što više opuste i uživaju, a ljubazno osoblje hotela će voditi računa o svakom detalju da bi odmor u ovim hotelskim kompleksima bio savršen.

S druge strane, antalijska regija nudi i brojne mogućnosti za noćni provod i izlaske. Dvomilionski grad Antalija svakako je vrlo privlačan za mlađe i željne atraktivnih gradskih klubova i diskoteka, ali u cijeloj regiji, za noćni život je verovatno najinteresantnija Alanja. Prepuna je gradskih hotela koji svojom lokacijom omogućavaju da se vrlo brzo dođe do samog centra grada, gdje su smješteni brojni klubovi, restorani i kafići, pa je provod do ranih jutarnjih časova zagarantovan.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori