Simpsonovi predvidjeli rušenje tornjeva u New Yorku

Simpsonovi predvidjeli rušenje tornjeva u New Yorku

Britanski Kanal četiri je nedavno ponovo emitovao epizodu Simpsonovih pod naslovom „Njujork protiv Homera Simpsona“, prvu epizodu iz devete sezone! Ova epizoda je prvi put emitovana na Fox-u 21. septembra 1997. godine, skoro 4 godine prije 11. septembra 2001. godine. To je prilično značajno pošto je Svjetski trgovinski centar postojao u vrijeme kada je epizoda emitovana. Zato se u njoj javljaju čuvene kule bliznakinje.

simpsonovi dzoni bravoZašto je to važno? Zato što Homer Simpson nakratko razmišlja o odlasku u Njujork Siti, a u crtaću se pojavljuje putna brošura Njujorka sa slikom kula bliznakinja Svjetskog trgovinskog centra.
Ono što je naročito interesantno jeste da se pored kula bliznakinja na brošuri nalazi cijena od 9 dolara, što aludira na 9/11, odnosno 11. septembar. Ne zaboravite da je ova epizoda emitovana u septembru 1997. godine.

Dakle, ili je epizoda sasvim slučajno predvidjela događaje ili su scenaristi imali neku informaciju o tome šta se planira.

Naravno, scenaristi možda nisu ni znali šta se planira, već im je jednostavno rečeno kako to treba da izgleda. U svakom slučaju, neko blizak timu Simpsonovih je želio da pošalje šifrovanu poruku.
Međutim, Simpsonovi nisu jedini crtać koji je na ovaj način predvidjeo 11. septembar.

U aprilu 2001. godine, jedna od epizoda Džonija Brava je takođe prikazala element ovog događaja. Jedan kadar iz epizode prikazuje poster gorućeg solitera sa natpisom „uskoro“.
Neko će možda reći da su ovo samo slučajnosti, ali je mnogo vjerovatnije da su u pitanju šifrovani signali.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori