Sindikalci iz RS-a na protestima: Radnici neće smjeti biti bolesni

Sindikalci iz RS-a na protestima: Radnici neće smjeti biti bolesni

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić došla je danas u Sarajevo na proteste protiv usvajanja zakona o radu.

Kako je istaknula u izjavi za novinare, predstavnici Saveza sindikata RS-a došli su iskazati nesebičnu podršku sindikatima u Federaciji Bosne i Hercegovine u odbrani stečenih radničkih prava jer ih Vlada FBiH svojim postupcima pokušava potpuno uništiti.

Dodala je da se predloženi zakon o radu ne može porediti niti s jednim u svijetu jer se temelji na porobljavanju te da su došli na ove proteste jer i RS ima takve ambicije.

Mišić je naglasila da samo budale misle da je zakon o radu dobar jer po njemu radnici neće smjeti biti bolesni i morat će biti dostupni poslodavcu 24 sata dnevno.

Ona smatra da Međunarodni monetarni fonda (MMF) želi porobiti BiH jer “naši političari vode lošu politiku pa sada za šaku eura guraju građane u dodatno ropstvo“.

Proteste pred zgradom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine organizirao je Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) kako bi se usprotivili najavljenom usvajanju Zakona o radu.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave