Sjeverna Koreja ulazi u rat sa Južnom

Sjeverna Koreja ulazi u rat sa Južnom

U vijesti je osim toga napisano i da je sjevernokorejski lider naredio “da se urgentno napadnu postrojenja za psihološki rat Južne Koreje, ukoliko ova zemlja ne prestane s propagandom protiv njegove zemlje“. Južna i Sjeverna Koreja jučer su na graničnom dijelu otvorile obostranu paljbu. Ministarstvo za odbranu Južne Koreje saopćilo je kako su oni granatiranjem odgovorili na raketni napad Sjeverne Koreje.

U području gdje su pale granate niko nije bio povrijeđen, ali je stanovništvo iz pograničnog područja evakuirano, a vlada Južne Koreje sazvala je vanredni sastanak Vijeća Nacionalne sigurnosti.

Još jedan napad na dužini od četiri kilometra između dvije Koreje desio se 4. augusta, kada je Zapovjedništvo UN-a u Južnoj Koreji za eksploziju u kojoj su teško ranjena dva južnokorejska vojnika, odgovornim smatralo Sjevernu Koreju. Nakon ovog ranjavanja, Seoul, glavni grad Južne Koreje je prvi put nakon 11 godina u pograničnom području s ogromnih zvučnika počela puštati propagandne poruke o tome kako će oštro reagirati na ove napade Pyongyanga, glavnoga grada Sjeverne Koreje. Sjeverna Koreja je zaprijetila nasumičnim zračnim napadima ukoliko ove propagande poruke ne prestanu.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori