Dubrovnik: Vraćaju izbjeglice koji su ušli iz Srbije

Dubrovnik: Vraćaju izbjeglice koji su ušli iz Srbije

Devet državljana Iraka koji su stigli u Dubrovnik avionom iz Beograda biće vraćeni u Srbiju, jer, kako prenose hrvatski mediji, ne ispunjavaju zakonom propisane uslove za ulazak u Hrvatsku.

Vijest o Iračanima na dubrovačkom aerodromu, potvrdila je zamjenica portparolke MUP-a RH Helena Biočić koja je pojasnila da je riječ o uobičajenom postupku kada Granična policija MUP-a odbije gostoprimstvo, odnosno ulazak u Republiku Hrvatsku.

Prilikom granične kontrole utvrđeno je da putnici iz Iraka ne ispunjavaju sve zakonom propisane uslove, pa im je onemogućen ulazak u našu zemlju, rekla je Biočić.

Prema njenim riječima, Iračani uopšte nisu imali putni prtljag, ni dovoljno novca, a nisu mogli reći ni gdje će u Hrvatskoj odsjesti.

Direktor dubrovačkog aerodroma Roko Tolić rekao je da se na aerodromu Dubrovnik nalazi devet državljana Iraka koji su zadržani u prostoru za zadržavanje putnika, jer im je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Iz Beograda su, kako je naveo Tolić, stigli avionom kompanije Air Serbia, ali će danas biti vraćeni popodnevnim letom natrag u Srbiju. Iračanima su omogućeni svi sanitarni i uslovi prehrane, a u pratnji mogu doći do punkta hrane i pića, rekao je Tolić, potvrdivši da se u Chilipima nalaze turisti iz Azije odnosno s Bliskog istoka, javio je Dubrovački vjesnik, a prenio Jutarnji list.

Neslužbeno, Iračani su imali neodgovarajuću odnosno turističku vizu koju su navodno izvadili na Kipru, a došavši u Beograd odlučili su u EU ući preko Hrvatske, piše Dubrovački vjesnik.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave