NovostiRegija

Dubrovnik: Vraćaju izbjeglice koji su ušli iz Srbije

Devet državljana Iraka koji su stigli u Dubrovnik avionom iz Beograda biće vraćeni u Srbiju, jer, kako prenose hrvatski mediji, ne ispunjavaju zakonom propisane uslove za ulazak u Hrvatsku.

Vijest o Iračanima na dubrovačkom aerodromu, potvrdila je zamjenica portparolke MUP-a RH Helena Biočić koja je pojasnila da je riječ o uobičajenom postupku kada Granična policija MUP-a odbije gostoprimstvo, odnosno ulazak u Republiku Hrvatsku.

Prilikom granične kontrole utvrđeno je da putnici iz Iraka ne ispunjavaju sve zakonom propisane uslove, pa im je onemogućen ulazak u našu zemlju, rekla je Biočić.

Prema njenim riječima, Iračani uopšte nisu imali putni prtljag, ni dovoljno novca, a nisu mogli reći ni gdje će u Hrvatskoj odsjesti.

Direktor dubrovačkog aerodroma Roko Tolić rekao je da se na aerodromu Dubrovnik nalazi devet državljana Iraka koji su zadržani u prostoru za zadržavanje putnika, jer im je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Iz Beograda su, kako je naveo Tolić, stigli avionom kompanije Air Serbia, ali će danas biti vraćeni popodnevnim letom natrag u Srbiju. Iračanima su omogućeni svi sanitarni i uslovi prehrane, a u pratnji mogu doći do punkta hrane i pića, rekao je Tolić, potvrdivši da se u Chilipima nalaze turisti iz Azije odnosno s Bliskog istoka, javio je Dubrovački vjesnik, a prenio Jutarnji list.

Neslužbeno, Iračani su imali neodgovarajuću odnosno turističku vizu koju su navodno izvadili na Kipru, a došavši u Beograd odlučili su u EU ući preko Hrvatske, piše Dubrovački vjesnik.

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.