Uskoro Battlefield V i za unakrsne platforme!

Uskoro Battlefield V i za unakrsne platforme!

U prošlosti, kada biste kupili neku konzolu i željeli biste da igrate multiplejer igru, mogli ste samo da je igrate sa onima koji imaju istu konzolu kao vi. Sada se ovakva situacija sve više mijenja, jer se developeri trude da svoje igre načine kompatibilnim za unakrsne platforme.

Lijepa vijest je da Electronic Arts nešto slično planira da ponudi za svoju Battlefield V igru. Kompanija je nedavno govorila o implementaciji ove karakteristike, a bazirano na iskustvima igara kao šta je Fortnite, koja je ostvarila ogromnu popularnost dijelom zahvaljujući i cross-platform podršci.

Prema navodima Chris Evendena iz kompanije EA: “Razmatramo kako da donesemo podršku za unakrsne platforme u naše ključne franšize, slično onome što Fortnite nudi, a ovo se posebno odnosi na naše naslove koji imaju široko rasprostranjenu i različitu bazu igrača. Mogućnost da spojimo PC i mobilni gejmplej ili mobilni gejmplej i konzole može da poveže zajedno porodicu i prijatelje. Smatramo da je ovo bitan dio našeg budućeg profila razvoja”.

Ovime nije u potpunosti potvrđena Battlefield V podrška za unakrsne platforme, ali svakako sugeriše da je EA blizu odluke da implementira ovu ideju. Battlefield V je planiran za objavu 19. oktobra ove godine.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori