ZanimljivostiNet Portal je nastao krajem 2013 godine. Tim ZanimljivostiNet Portala čine mladi entuzijasti koji su željeli da kreiraju besplatnu platformu za objavu edukativnih materijala.

Sami osnivači portalu su u početku bili u potrazi za platformom koja omogućava slobodnu objavu sadržaja za sve one koji to nisu u mogućnosti. U početku je portal bio kao jedna stranica, bez dodatnih mogućnosti, odnosno, bila je samo platforma za objavu članaka.

U kasnijem periodu došli su na ideju redizajna portala kao i uvođenja dodatnih pogodnosti za upotrebu platforme. Tako da danas imamo u ponudi izradu profila, upravljanje profilom na najbolji mogući način, tj. da se potencijalnim čitaocima, naši autori pokažu u najljepšem svijetlu.

Našim autorima smo omogućili i sistem online chatanja, odnosno da stupaju u kontakt s drugim autorima radi razmjene iskustava, novih ideja i savjetovanja. Još jedan razlog za uvođenje chata jeste i komunikacija s redakcijom portala, gdje bi se moglo sugerisati na izmjenama kako članaka tako i cijelog portala. Mi želimo da se naši korisnici osjećaju što opuštenije, maštovitije, što potpunije koristeći našu platformu za objavu članaka.

Kako se mijenja svijet, potrebe za edukativnim sadržajima, tako i mi mijenjamo kategorije naših članaka i prilagođavamo ih široj masi naših čitaoca.

Od početka rada, portal okuplja mlade ljude sa područja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, čiji jezici ne odudaraju puno od međusobnog značenja. Bitno za istaći je da tokom cijelog dosadašnjeg rada portal zabranjuje objave koje imaju osnovu u nacionalizmu i drugim netrpeljivostima, kao i odbacivanje vjerskih tematika.

Na portal je ubrzo uvedena i SSL zaštita, tako da našim autorima kao i čitaocima pružamo sigurnu upotrebu.

Od početka rada portala, prisutni smo i na društvenim mrežama poput Facebooka, YouTube-a i Instagrama.