Bolnički kreveti

Kada je neko zdrav, nikada ne razmišlja o tome kako je to dragoceno, dok ne dođe u situaciju da se razboli. Tada svako od nas počne da ceni svoje zdravlje, ali obično zaključujemo da je kasno. Ipak, ne treba gubiti nadu, jer je medicina danas, u dvadeset prvom veku, veoma napredovala, tako da su mnoge bolesti izlečive, a koje ranije to nisu bile, ili ih je moguće držati pod kontrolom toliko da ne uznapreduju prebrzo.

Isto tako, dešavaju se i razne povrede, čak i mladim i zdravim ljudima, posebno ako se bave sportom, na primer. Jedna povreda može značiti da će se nedelje provesti u bolničkom krevetu, i da se iz njega neće moći ustajati ili veoma retko.

Ovo se obično dešava nakon operacija kolena, kuka, skočnih zglobova, ligamenata i raznih drugih povreda koje klasifikujemo kao sportske.

Kada su u pitanju bolnički kreveti, oni mogu da se iznajme, ili da se kupe. Šta ćete izabrati od ove dve opcije, zavisi od vaših potreba. Na primer, domovi za stare i mnoge poliklinike, radije biraju da kupe više bolničkih kreveta, u skladu sa svojim kapacitetima, pošto oni stalno imaju potrebu da smeštaju obolele ljude.

Sa druge strane, ako porodica odluči da bolesnu osobu neguje u kućnim uslovima, i to će biti samo privremeno, onda je bolja opcija da se bolnički krevet iznajmi.

Dakle, sve zavisi šta vam treba, a o bolničkim krevetima je potrebno da znate da se oni dosta razlikuju od običnih. Pre svega, bolnički krevet ima ugrađen elektromotor. Ovo znači da nije potrebna ljudska snaga da bi se krevet doveo u neki određeni položaj kako bolesniku najviše odgovara, već to radi daljinski upravljač koji pokreće elektromotor.

Zahvaljujući ovoj opciji, pacijent sam može da podešava one položaje koji mu prijaju i u kojima oseća najmanje tegoba. Nisu u pitanju samo tegobe, već i to da dugotrajno ležanje može dovesti do zamora, konkretno, dosta ljudi se žali na bolove u leđima. Zbog toga je veoma važno u toku dana provesti izvestan broj sati u sedećem položaju.

Jedan te isti položaj, može da izazove i dekubit, a to je stvaranje rana, zbog pritiskanja istog dela tela i nepomeranja pacijenta.

Prednost na koju ne bi trebalo zaboraviti jeste da bolnički kreveti omogućavaju da se prikači stalak za infuziju. Svi znamo da je infuzija veoma važna i da može da nam spasi život, tako da je dobro imati tu mogućnost, a naročito ako se osoba leči u kućnim uslovima.

Infuzija ima sve potrebne vitamine, minerale, soli, elektrolite i sve ostalo nakon čega će bolesna osoba da se oseti snažnijom i sa više energije. Stoga, birajte krevete koji daju ovu mogućnost.

Kućno lečenje ima svoje prednosti, zbog toga što se pacijent nalazi okružen svojom porodicom, pa i taj psihološki momenat ima veoma važnu ulogu u procesu ozdravljenja.

Ako je u bolničkim uslovima, o njemu će svakako brinuti vrhunski obučeno osoblje, a sama poliklinika je opremljena, između ostalog, bolničkim krevetima koji pružaju sav komfor i udobnost koji su potrebni pacijentu za bolje podnošenje bolesti i oporavljanje.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor