EdukativnoMagazinSciTechTehnologijaZanimljivosti

Kakav je novi Huawei Mate 20?

Sve je više informacija o predstojećim fablet modelima Mate 20, Mate 20 Pro i Mate 20 Lite, koje bi kineska kompanija Huawei trebalo da predstavi tokom oktobra.

Sajt XDA Developers je došao do informacija o firmveru novog uređaja, na osnovu koga je ostvaren uvid u tehničke karakteristike novog uređaja.

Model Mate 20 će dobiti sopstveni Huaweijev Kirin 980 čip, koji će zvanično biti predstavljen 31. augusta na IFA sajmu u Berlinu.

Uređaj će imati ekran zasnovan na AMOLED tehnologiji, dijagonale 6,3 inča, sa već popularnim odnosom stranica 18:9. Moguće je i da ekran neće imati “notch”.

Mate 20 će imati 6GB RAM-a, 128GB interne memorije, kao i bateriju većeg kapaciteta u odnosu na onu iz modela Mate 10. Njen kapacitet bi trebalo da iznositi 4200 mAh, a trebalo bi u da postoji mogućnost bežičnog punjenja.

Huawei Mate 20 će najvjerovatnije koristiti operativni sistem Android P, u kombinaciji sa proizvođačkim EMUI interfejsom.

Detalji o modelima Mate 20 Pro i Mate 20 Lite još uvijek nisu poznati.

Oznake

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.