10 feng-šui pravila za glavna ulazna vrata

Pre nego da se  prepustimo dekoraciji i renoviranju unutrašnjosti svog doma, moramo da obratimo pažnju na sam ulaz. Ovaj deo kuće nikako ne smemo da propustimo, jer  ulazna vrata predstavljaju "prelaz" sa javnog mesta na mesto koje je samo naše.

  1. Na samom početku, bitno je kako ulazna vrata izgledaju, jer ona predstavljaju naš dom i daju prvi utisak o njemu. Važno je da budu veća, teža i da se razlikuju od drugih vrata koja su nam na ulazu u npr. sobe.
  2. Mogu da budu jednokrilna ili dvokrilna, najbolje od punog drveta ili nekog drugog "teškog" materijala. Izbegavajte staklena vrata(ona su najbolji izbor za balkon), kao i klizna.
  3. Obavezno ih postavite tako da se otvaraju prema unutra.
  4. Najpovoljnija boja je crvena, ali uvek uzmite u obzir i svoj lični ukus i želje ukućana. Ako vam crvena nije omiljena, bela je svakako dobar izbor, kao i sve nijanse boje drveta.
  5. Nikako nemojte da dozvolite da škripe, imaju pokvarenu bravu, budu prljava ili da na njima boja bude oljuštena. Sve ovo je veoma lako popraviti, a pozitivno utiče na dom.
  6. Iznad samih vrata, postavite jako svetlo, koje bi trebalo da uvek bude uključeno.
  7. Polukružni otirač sprečiće negativnu energiju da uđe u vaš dom. Neka on bude lep, zanimljiv, najbolje crvene boje i uvek čist. Zamenite ga kada primetite da se pocepao i izgulio.
  8. Na samim vratima, istaknite broj kuće/stana, neka on bude jasno vidljiv i upečatljiv, kao i pločica sa prezimenom i/ili imenima ljudi koji tu stanuju. Osim što će gosti moći lako da vas pronađu, ovo u nekom prenesenom značenju predstavlja i dobrodošlicu svim onim dobrim prilikama koje očekujete.
  9. Pored vrata, sa spoljne strane, postavite  biljku ili drugi ukras koji vam se dopada. Redovno čistite taj prostor ispred i sklanjajte paučinu ako se nakupi.
  10. Svoja ulazna vrata obavezno ukrasite nekim venčićem, srcem ili bilo čime što volite. Obratite pažnju na to da ukrasi prate sezonu, jer nikako nije dobro da vam npr. novogodišnji venčić stoji na vratima u sred leta.

Bez obzira na feng - šui tehniku, uvek birajte vrata koja su prvenstveno sigurna. Nemojte da "krijete" ključeve u saksiju, ispod otirača ili u papuči, takva mesta nisu sigurna i lako su dostupna svima, ponesite ključ sa sobom. Nikada ne ostavljajte svoj dom nezaštićen.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor