Binarne opcije: dobra prilika za online zaradu ili mogućnost da budete prevareni

Trgovanje binarnim opcijama u suštini nije prevara, ali pošto je reč o načinu za internet zaradu koji se izuzetno brzo razvija, iz dana u dan je sve više i više binarnih brokera, tako da ih je  veoma teško kontrolisati sve.

Takvo stanje stvari pruža mnoštvo mogućnosti lažnim brokerima koji na razne načine pokušavaju da privuku trgovce početnike da postanu korisnici njihove platforme. Na žalost, to im često polazi za ruku. Daju primaljive ponude i navodno garantuju brzu zaradu, namamne vas da uložite novac, a onda se odjednom izgube. Zbog takvih prevarantskih brokerskih kuća, svaki početnik treba da bude na oprezu.

Međutim, jedno je sigurno: binarne opcije su odlična prilika za zaradu preko interneta, ukoliko odaberete legitimnog  brokera, na čijim platformama je bezbedno ulagati novac. Najbolji broker za prethodnu godinu, i lider u ovom obliku internet zarade je IQ Option, pouzdana brokerska kuća koja trenutno ima više od 20 miliona zadovoljnih klijenata, a čije poslovanje je regulisano od strane postojećih regulatornih tela.

Ipak, zbog mnoštva prevarantskih binarnih platformi, binarne opcije nisu na tako dobrom glasu, ali to ne znači da trebate odustati od ideje, jer binarne opcije mogu da vam obezbede zaradu na duge staze. Samo je potrebno da prethodno preduzmete određene korake kako bi ste se zaštitili od prevaranata. Ukoliko imate želju da započnete trgovanje binarnim opcijama, u nastavku ovog članka opisano je sve što trebate znati i preduzeti kako bi izbegli da budete prevareni.

Kako prepoznati lažnog brokera?

Vrlo jednostavno. Ukoliko odmah na početku primetite da postoji manipulacija sa cenama trgovinskih sredstava, ili ako se jave komplikacije prilikom povlačenja novca, onda odustanite od odabrane platforme jer je očigledno reč o prevari.

Najčešći načini za prevare na binarnim opcijama

#1 Komplikacije sa povlačenjem novca

Ukoliko ste sigurni da sa vaše strane nije postojala nikakva zloupotreba softvera, niti je povređena bilo koja odredba prihvaćenih uslova trgovanja na platformi koju ste odabrali, ali ne možete da povučete željenu sumu sa vašeg računa jer se zahtevano povlačenje stalno odlaže iz sumnjivih razloga, ona je velika verovatnoća da ste naleteli na lošu, prevarantsku platformu.

Ukoliko je takav slučaj, neodložno zahtevajte precizno objašnjenje od brokerske kuće zašto ne možete da povučete vaš zarađeni novac, budite uporni sve dok ne dobijete svoj novac, a nakon toga momentalno napustite tu platformu i pronađite drugog brokera.

#2 Brokeri koji manipulišu cenama sredstava za trgovinu

Brokeri imaju puno prostora za manipulaciju cenama koje se prikazuju na u toku obavljanja trgovine. Mnoge prevarantske platforme to čine onda kada neki njihov klijent počne da obavlja uspešne trgovine i da ostvaruje značajan profit. Kada broker opazi vašu uspešnu trgovinu, on u momentu zatvaranja odabrane transakcije  menja cene onih sredstava koje ste odabrali za trgovinu. Na tržištu binarnih opcija postoji mnoštvo brokerskih kuća koje se služe ovakvim vidom prevare, pre svega jer se promena cene koju trgovac vidi dok obavlja trgovinu može odraditi na vrlo jednostavan način.

Međutim, bez obzira što je nemoguće izbeći cenovne manipulacije, ipak postoji način da se one otkriju. Ukoliko posumnjate da broker lažira cene trgovinskih sredstava, da često dolazi do naglih skokova i padova cena onih sredstava koje vi koristite u trgovanju, proveru možete izvršiti posetom nekog od nezavisnih internet portala koji se bave praćenjem kretanja cena na finansijskom tržištu. Jedan od najboljih takvih sajtova je netdania.com.

Da li je moguće izbeći prevaru i kako?

Na žalost, u većini slučajeva klijent otkrije da je na prevarantskoj platformi tek nakon što i sam postane žrtva prevare. Ako želite da to izbegnete, a sigurno je da želite, nemojte nikada birati neproverene brokerske kuće. Najpre istražujte.

Pronađite na netu sajtove koji se bave analizom trgovanja binarnih opcija, pogledajte crne liste brokera i pročitajte savete i mišljenja iskusnih trgovaca.

Dakle, ono što treba da uradite da biste se zaštitili od prevara jeste izbor legitimnog brokera kod koga će vaš novac biti na sigurnom i bićete u mogućnosti da povučete željenu sumu kada vi to hoćete. Na sreću, pouzdanih brokera je sve više, a liste legitimnih i sigurnih platformi za trgovanje binarnim opcijama takođe možete pronaći na internetu.

Imajte na umu i da nije dovoljno da samo pronađete legitimnog brokera da biste zarađivali. Trgovanje binarnim opcijam deluje jednostavno, jer su platforme tako dizajnirane da klijenim omogučavaju lako snalaženje i korišćenje. Međutim, zarada na binarnim opcijama nije mogućnost bogaćenja na brzinu, za jedan dan ili nekoliko dana. Da bi ste postali uspešan trgovac binarnim opcijama, morate da se edukujete, da pratite kretanje cena i novosti na finansijskom tržištu, da razvijete odgovarajuću strategiju, i naravno, da budete jako strpljivi.

A ako želite zaradu preko noći, onda binarne opcije nisu za vas. Jer i kod njih, kao i kod svih ostalih oblika trgovine postoji rizik da izgubite novac, bez obzira što ste odabrali pouzdanu platformu .

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.