Da li se ulje crnog kumina može koristiti kada se kandida ustanovi?

Pristalice alternative medicine, a za njom se sve više traga, odlično znaju da je ulje crnog kumina u stvari ulje koje ima čudotvorna dejstva. Pa samim tim, na pitanje da li se koristi i kada se ustanovi kandida, odgovor jedini mogući je nešto što je u Islamu poznato kao Muhamedova rečenica da ulje crnog kumina, tj. da crni kumin leči sve osim smrti. No, njegova upotreba je mnogo starija i od Islama, što samo pokazuje koliko ulje ove začinske biljke znači za zdravlje organizma.

Šta je ulje crnog kumina?

Da je poznato od pamtiveka govori činjenica da je u grobnici slavnog Tutankamona pronađen ceo krčag semena crnog kumina, budući da se u drevna vremena još smatralo da je to lek za besmrtnost, pa je sam faraon želeo da ga sa sobom ponese i na drugi svet. No, danas se o samoj biljci zna mnogo više s naučne strane.

Ono što je nauka potvrdila i medicina usvojila, jeste da ulje crnog kumina ima brojna pozitivna dejstva na organizam, kao što su analgetsko dejstvo, antiflamatorno dejstvo, te dejstvo ublažavanja stresa u organizmu koji nastaje kao odogovr na skupljanje toksina delovanjem slobodnih radikala. U zvaničnoj medicini se danas često ulje crnog kumina preporučuje za jačanje imuniteta, ali i za uticanje na lečenje povišenog krvnog pritiska, holesterola, šećera, te se koristi i za bolju cirkulaciju.

Van zvanične medicine, ulje crnog kumina ima daleko širu primenu, od astme i lečenja pluća, bronhija, preko lečenja najrazličitijih bolesti organizma, pa sve do kožnih oboljenja. Zbog čega se preporučuje i kada je kandida u pitanju. 

Kako utiče na smanjenje simptoma kada je kandida u pitanju?

Već smo pomenuli dva važna dejstva ulja crnog kumina, a to su analgetsko i antiflamatorno. Kako kandida predstavlja infekciju, čiji simptomi mogu biti najrazličitiji, tako i ulje ove biljke utiče na umanjenje bolova i samog upalnog procesa, tj. utiče na to da infekcija nestane. Brojni su slučajevi koji kažu da se kandida nakon ulja crnog kumina, tj. njegovog korišćenja ne vraća, niti ostavlja ikakve posledice. 

Kandida je veoma nezgodna bakterija koja utiče na ceo organizam. Na koži izaziva osipe, pojavu gljivica, može izazvati veoma bolne i ometajuće infekcije urinarnog i vaginalnog trakta, kao i simptome poput vrtoglavica, umora, slabe koncentracije, iscrpljenosti, slabe probave, loših raspoloženja... Kandida je veoma uporna i zahtevna u lečenju, budući da ju je teško „pobediti“ ali veoma duga iskustva korišćenja crnog kumina, odnosno njegovog ulja, ukazuju na to da je veoma učinkovito u toj borbi.

Kakvo ulje crnog kumina kupiti?

Ulje crnog kumina, kao što smo već rekli, dobija se od začinske biljke koja se najviše koristi i raste u Aziji. Crni kumin se često naziva i čurekot, a predstavlja sitno seme tamne boje. Redovno se naziva i crnim kimom, iako sa kimom nema toliku sličnost. Od biljke dobija se ulje crnog kmina koje ima snažno dejstvo na organizam, ali je bitno da se radi o hladno ceđenom, koncentrovanom ulju, ne o nekoj razblaženoj varijanti. Zato uvek kupujte od proverenih proizvođača sa deklaracijom koja jasno iskazuje šta se u ambalaži nalazi kako biste bili sigurni da uzimate potreban artikal koji će poslužiti u lečenju mnogih bolesti, bilo da je to kandida ili neka druga infekcija ili neko drugo oboljenje. 

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor