Egzotične destinacije koje će biti hit ovog leta

Egzotične destinacije privlače sve veći broj turista sa naših prostora, posebno leti - savršenom vremenu za malo duži i lepši odmor. Dok su pre nekoliko desetina godina određene destinacije bile nedostižne za mnoštvo turista, one su vremenom postajale sve lakše dostižne, a danas su dostupnije nego ikada.

Povoljne avionske karte lakše ćete pronaći što ranije pre planiranog vremena putovanja, pa zato treba što pre smisliti i na koju egzotičnu destinaciju želite da se uputite narednog leta. 

Znamo da želite da destinacija bude onakva na na kakvoj ste oduvek sanjale da se nađete. Zato vam u narednim redovima dajemo top 5 ideja za egzotične destinacije, među kojima ćete sigurno pronaći onu koja je kao stvorena za vas i vaše želje! 

Maldivi - zovu ga rajem na zemlji

Maldivi su idealno mesto za romantičan odmor, ali i sjajna destinacija za egzotično letovanje sa porodicom ili prijateljima.  Mnogi svetski turistički portali Maldive zovu rajem na zemlji, a svojim posetiocima, Maldivi pravi “ostrvsko-tropski” doživljaj. 

Zamislite sliku tropskog raja. 

Upravo to što ste zamislili čeka vas na Maldivima: kristalno čisto more besprekorne tirkizne boje, plaže belog, najsitnijeg peska i usluga na vrhunskom nivou. Na Maldivima ume da bude kišovito tokom leta, zbog monsunske klime koja je ovde zastupljena. Ipak, nema te kiše koja može pokvatiri vaš provod na Maldivima!

Sejšeli - sinonim za egzotiku

Sejšeli je još jedna egzotična destinacija koja će ovog leta biti pri vrhu liste najpopularnijih delekih destinacija. Nalazi se u sred fascinantnog Indijskog okeana, a predstavlja grupaciju od čak 115 ostrva, od kojih su samo nešto više od 30 naseljena. 

Zavisno od ostrva Sejšelija na kome planirate da provedete letovanje, zavisi i to šta će vas tamo sačekati, odnosno da li će to biti pravi urbani, ostrvski gradić ili “pusto” ostrvo sa divljim plažama i prelepim prirodnim pejzažima. Jedno je sigurno  - gde god na Sejšeliju odlučite da budete - provešćete neverovatno dobre dane.

Rio de Žaneiro - destinacija iz snova

Od predivne plaže, nasmejanih domaćina, pa sve do najpoznatije statue sveta, Rio de Žaneiro zaista pruža kompletan i izuzetno zanimljiv turistički doživljaj svakome ko ga poseti. 

Putovanje u Rio de Žaneiro je drugačije od onog u prve dve navedene destinacije - glavni je grad fascinantnog Brazila i šteta je, pored uživanja u Kopakabani i Ipanemi, ne obići i sve znamenitosti i ne iskusiti i sva iskustva koje ima da ponudi. Rio mnoge dame svrstavaju u destinacije iz snova, ali uz povoljne avio karte koje se mogu pronaći u ovom periodu za leto - on postaje mnogo dostižniji!

Kuba - nezaboravno letovanje

Jer ko ne želi da poseti Karibe?

Kuba je najveće ostrvo Kariba, a poznata je po mnogim autentičnim odlikama i zanimljivostima, ali i specifičnoj lepoti svakog kutka na koji se u njoj može naići. Uz dugu i burnu istoriju, koja Kubu čini još zanimljivijom destinacijom, njen adut su svakako i prelepe plaže, poznate po svetloj boji mora i plažama najsitnijeg, belog peska.

Zato Kubu definitivno treba uključiti u potragu za povoljnim avio kartama i razmotriti kao egzotičnu destinaciju na kojoj ćete letovati ove godine.

Zanzibar - jedinstvena i nezaboravna letnja destinacija

Egzotične plaže, začini i koralni grebeni, samo su neki od aduta i prvih asocijacija na Zanzibar. Tu su i mirisi autentičnih začina, prelepe, šarene tkanine i pejzaži od kojih zastaje dah. Tu je i čuvani Kameni grad, koji je deo UNESCO kulturne baštine, a najbolje od svega je što je temperatura u Zanzibaru idealna tokom cele godine, pa letovanje na Zanzibaru možete isplanirati bukvalno tokom cele godine. 

Sigurni smo da će neka od navedenih dalekih destinacija biti i vaš izbor za naredno letovanje. Nema sumnje da ćete se na njemu provesti bolje nego ikad do sad! Srećan put!

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor