Kakav je novi Huawei Mate 20?

Sajt XDA Developers je došao do informacija o firmveru novog uređaja, na osnovu koga je ostvaren uvid u tehničke karakteristike novog uređaja.

Model Mate 20 će dobiti sopstveni Huaweijev Kirin 980 čip, koji će zvanično biti predstavljen 31. augusta na IFA sajmu u Berlinu.

Uređaj će imati ekran zasnovan na AMOLED tehnologiji, dijagonale 6,3 inča, sa već popularnim odnosom stranica 18:9. Moguće je i da ekran neće imati "notch".

Mate 20 će imati 6GB RAM-a, 128GB interne memorije, kao i bateriju većeg kapaciteta u odnosu na onu iz modela Mate 10. Njen kapacitet bi trebalo da iznositi 4200 mAh, a trebalo bi u da postoji mogućnost bežičnog punjenja.

Huawei Mate 20 će najvjerovatnije koristiti operativni sistem Android P, u kombinaciji sa proizvođačkim EMUI interfejsom.

Detalji o modelima Mate 20 Pro i Mate 20 Lite još uvijek nisu poznati.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.