Kako izaći kao pobednik iz Escape room-a

Escape room je popularna igra koja se sastoji od timskog rešavanja zagonetki i pokušaja da se pobegne iz sobe u kojoj ste zarobljeni. U ovom tekstu ćemo se usredsrediti na strategije koje vam mogu pomoći da postanete pobednik u ovoj igri.

 

Okupite tim

Prva stvar koju treba da uradite je da okupite tim koji će igrati sa vama. Idealno bi bilo da tim ima 3-5 članova, ali u zavisnosti od veličine sobe, možda ćete želeti da proširite ili smanjite broj igrača. Važno je imati tim koji je dobro uigran i koji je spreman da radi zajedno kako bi rešili sve zagonetke. Sa druge strane odlična opcija je i escape room tim bilding koji može da doprinese stvaranju novih timova ali i poboljšanju komunikacije između kolega.

 

Razmišljajte kreativno

U Escape room-u je ključno razmišljati kreativno i izvan okvira. Često će vam biti potrebno da spojite različite informacije kako biste rešili zagonetku. Razmišljajte o svemu što vidite i čujete u sobi i pokušajte da povežete informacije kako bi došli do rešenja. Nekada su rešenja logična i „jednostavna“ ali nekada su sasvim „neshvatljiva“ na prvi pogled.

 

Organizujte sobu

Kada uđete u sobu, prvo što treba da uradite je da je pažljivo pregledate. Tražite bilo kakve tragove, poruke ili ključeve koji bi vam mogli biti od pomoći. Organizujte sobu tako da znate koje predmete ste već pregledali i koje treba još da istražite. Ako naiđete na predmet koji liči da ima značaja ali u tom trenutku ne vidite kako bi mogao da vam pomogne, ostavite ga sa strane i zapamtite, verovatno će vam trebati.

 

Komunicirajte sa timom

Komunikacija je ključna u Escape room-u. Važno je da jasno komunicirate sa svojim timom o onome što vidite i o tome šta pokušavate da uradite. Ako imate neku ideju ili rešenje, podelite ih sa ostalima u timu kako bi zajedno mogli da testirate ideju ili pristup. Nekada je rešenje tako jednostavno ali u tom trenutku vam ne pada na pamet. Zato je tim sa vama.

 

Ne gubite vreme

U Escape room-u je vreme ograničeno, pa je važno da ne gubite vreme. Ako ste zaglavljeni na jednoj zagonetki, pređite na drugu i pokušajte da se vratite na prethodnu kasnije. Ne obraćajte pažnju na predmete koji vam neće biti od pomoći i ne trošite previše vremena na zagonetke koje ne možete da rešite u kratkom vremenu. Samo dobro zapamtite gde ste šta videli jer ćete možda trebati da se vratite tu kasnije.

 

Budite uporni

Escape room može biti frustrirajuća igra, iako je veoma zabavna, ali je važno da ostanete uporni. Ako vam se čini da ne možete da rešite neku zagonetku, pokušajte da se vratite na nju kasnije. Ponekad vam je potreban odmor i promena pristupa kako biste došli do rešenja. Sagledajte svaku zagonetku iz više uglova, nekada je rešenje sa druge strane. Članovi tima su tu od velike pomoći.

 

Učite iz svojih grešaka

Ako ne uspete da pobedite u Escape room-u, ne uspete da za 60 minute rešite sve zagonetke i pronađete izlaz, nemojte biti previše oštri prema sebi. Ova igra je teška, a pobeda nije uvek zagarantovana. Učite iz svojih grešaka i razmotrite šta biste mogli drugačije da uradite sledeći put. Najavžnije je da se dobro zabavite. Escape room igre su prvenstveno zabavne igre koje imaju za cilj da se igrači dobro provedu.  

 

Oprobajte svoju snalažljivost

Escape room je izazovna igra koja zahteva timski rad, kreativno razmišljanje i organizaciju. Prateći ove savete, možete povećati svoje šanse za pobedu. Zapamtite, najvažnije je da se dobro zabavite i da ne dozvolite da vas neuspeh obeshrabri.

Svaka escape room igra je drugačija i svaki put je poseta escape room-u jedinstveno iskustvo. Ne samo da su teme u različitim igrama drugačije nego i sama logika rešavanja. Escape room Beograd je pravi primer za to jer što ima za svakoga po nešto. Od kafane preko veštičije kolibe pa sve do tuđeg stana ili srednjevekovnog zamka.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor