Kako može da funkcioniše prodaja satova?

Zašto modni dodaci? Odavno je prošlo vreme da se sat koristio isključivo da bi se saznalo koliko je to sati tačno, jer su sve to zamenili mobilni telefoni i drugi uređaji, no, satovi nisu izgubili na popularnosti, čak su možda i dobili više.

Upravo iz tog razloga prodaja satova danas predstavlja jedan od ozbiljnih poslova koji traži velika ulaganja i unapređenje.

Prodaja satova predstavlja jedan celokupan proces. Retko će se dogoditi da neko u svega par minuta donese odluku koji sat želi da kupi, bilo da ga uzima za sebe ili nekome na poklon. Zato ceo taj proces mora da bude potpomognut savetima i iskusnim navođenjem od strane prodavca, koji u ovom slučaju može biti fizički prisutan u okviru radnje, ali i svega toga u virutelnom svetu u okviru online prodavnica i na društvenim mrežama. Sve to je potrebno imati u skupini kako bi prodaja satova funkcionisala na najbolji mogući način.

Iskustvo i znanje čine prodaju boljom

Kao i u svakom  poslu, tako i u ovom, dobro poznavanje svakog artikla, njegovih mogućnosti, specifikacija, poznavanje stilova i umeće davanja saveta prilikom odabira, čine da prodaja satova bude u konstantnom rastu. Iskustveno vođenje prodaje čini da kupac/klijent dobiju sve potrebne informacije, da saznaju sitnice o kojima možda do tada nisu znali mnogo, ali koje su bitne prilikom pravljenja odabira.

Osim kolekcionara i pravih ljubitelja ručnih merača vremena, retko ko poznaje sve oznake i njihove značenje, razlike između određenih materijala korišćenih u izradi, a otkrivanje njihovog značenja približava kupcu svaki artikal. Zato je bitno da prodaja satova, bilo u okviru fizičkog prostora ili u online svetu, poseduje osobu, odnosno tekst koji pružaju sve potrebne i relevantne informacije. Uz sve to, jedna od istaknutih informacija trebalo bi da budu i istaknuti brendovi, kao i cene svakog artikla. 

Brendovi u svetu satova igraju veliku ulogu, jer osim što kupcu skraćuju izbor, da li zbog želje za određenim brendom ili zbog cenovnog ranga, služe savršenoj organizaciji.

Online prodaja satova

Već je spomenut online svet i web shop-ovi na kojima se nudi sve ono što se može kupiti u tržnim centrima, pa često i više od toga. Na isti taj način postoji i  prodaja satova putem online prodavnice. I u tom smislu, prodaja satova se deli u dva glavna smera: prodaju putem sajta i prodaju putem društvenih mreža.

Koliko je bitno postojanje sajta, tj. e-prodavnice, toliko je bitna i prisutnost na društvenim mrežama. Tako ta dva čine celinu kada je prodaja satova u online svetu u pitanju. I u okviru njih su potrebne sve informacije, od specifičnosti svakog sata, brenda, s tim što je prednost online prodaje to što se mogu videti i fotografije na modelima, uz različite modne kombinacije, što je posebno slučaj sa društvenim mrežama, te na taj način fotografija uz tačne informacije podiže na jedan viši nivo koji vodi uspesima.

 

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor