Kako odabrati koristan, isplativ i trimer za travu vrhunskog kvaliteta

 

Održavanje dvorišta i prostora ispred privatnog ili poslovnog objekta često podrazumeva košenje trave, sadnju biljnih kultura, kao i čišćenje staza. Površine pokrivene zelenilom su vrlo dopadljive, izgledaju savršeno i pogoduju relaksaciji, komforu i dečijoj igri, naravno ukoliko se pravilno održavaju. Za najbolje košenje kupuje se trimer za travu određenih dimenzija, pogona, snage i drugih karakteristika. 

Često pitanje je, kako odabrati trimer za travu kojim ćete biti zadovoljni? Pravi odgovor nalazi se u detaljnom razmatranju karakteristika i prednosti uređaja, u kombinaciji sa kupovinom renomiranih, brendiranih, odnosno trimera poznatih i pouzdanih proizvođača, koji u svom asortimanu prednost uvek daju kvalitetu. Cenovni okvir može da bude definisan samo radi planiranja budžeta, a finalni izbor rezultat je praćenja nivoa kvaliteta.

Vrste trimera za efikasno i lako košenje trave u svakom prostranstvu

U zavisnosti od energije koja pokreće funkcije, snage i načina korišćenja, trimer za travu može da bude motorni odnosno benzinski, električni, akumulatorski i slično. Često se izbor ovakvih „pomoćnika“ u dvorištu poredi sa traktorskim kosilicama i raznovrsnim kosačicama sa točkovima, kada se mogu pronaći razlike i prednosti za kupovinu trimera. Za jednu površinu može biti pravi izbor električni trimer, dok akumulatorski i motorni za druge karakteristike eksterijera koji zahteva redovno održavanje.

Električna varijanta poseduje kabal i vrlo je troškovno isplativa, a karakteriše je i manja težina trimera do 5 kilograma, savršenih za košenje trave ne tako velikih površina. Motorni, odnosno benzinski trimer za travu pogoduje održavanju velikih travnatih površina, čak i otklanjanju korova, dok imaju težinu do 15 kilograma i značajan kapacitet rezervoara za gorivo. Akumulatorska kategorija trimera predstavljaju cenovno najskuplju opciju za svaki tip površina, ali nemaju nikakva ograničenja u kretanju, niti kablove, vrlo su tihi i dopunjavaju se na osnovu baterija. 

Koja vrsta trimera je savršen za održavanje otvorenog prostora?

Na osnovu razmatranja vrsta, težine i konkretne namene koju ima trimer za travu, sledi donošenje odluke o kupovini kao optimalnom rešenju. Prvobitno je značajno odrediti da li je trimer potreban za održavanje veće ili manje površine, kao i da li se radi samo o travi, ili prisustvu upornog korova. Takođe, sama težina modela može imati značajnu ulogu u finalnom odabiru, jer nije jednostavno držati 15 kilograma u rukama koliko ima motorni, u poređenju sa nekoliko kilograma elektronskog trimera. 

Akumulatorski trimer za travu savršen je izbor ukoliko raspoloživ budžet dozvoljava da se odabere, jer nema kablove, vrlo je tih i dopunjuje se uz baterije, bez troškova drugog održavanja. Električni trimer odličan je ukoliko se radi o košenju manjeg dvorišta sa cvećem, neravnih površina i postojanja staza, dok opcija na benzinski pogon pogoduje velikim prostranstvima, otklanjanju korova i slično, kao što je slučaj sa livadama. Najbolji trimer za košenje jeste model čije će prednosti doći do izražaja u datim uslovima upotrebe, olakšavajući održavanje površina urednim, ravnim i čistim.

Trimer za travu potreban je radi lakšeg i efikasnijeg košenja svih površina, posebno onih koji su nepristupačni za kretanje kosačica ili gabaritnih traktorskih kosilica. Značajne prednosti trimera ogledaju se u kompaktnim dimenzijama uz određenu težinu, jednostavno manipulisanje i košenje čak izrazito neravnih i nepristupačnih površina, neposredno pored cveća, staza i slično. Cenovno mogu biti vrlo isplativ i uvek nepogrešiv izbor, jer se koriste dugi niz godina, uz kupovinu adekvatnog goriva i kanapa, kao i povremenu proveru funkcija kod servisera.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor