Kako odabrati savršen stan u Vrnjačkoj Banji 

Kraljica srpskog banjskog turizma, je titula koju godinama unazad nosi jedna od najlepših banja kod nas, a to je Vrnjačka Banja. Bogata je lekovitim izvorima, koji pomažu u lečenju mnogih bolesti. Idealna klima, prelepi predeli i bogat sadržaj dovode do toga da se u ovoj banji uvek traži krevet više. U njoj zabavu nalaze i stari i mladi, jer nudi za svakoga ponešto.

Mnogi posetioci, nakon što iskuse sve njene čari, odlučuju se da kupe nekretninu baš u ovoj banji. Prodaja stanova u Vrnjačkoj Banji je poslednjih godina doživela pravi bum. To je i razlog zašto se sve više investitora odlučuje za gradnju baš u ovom mestu.

Starogradnja ili novogradnja – prednosti i mane

Večita dilema svih koji kupuju stan prvi put, jeste da li je isplativije kupiti stan u starogradnji ili je novogradnja baš za njih. Zabluda je da su stanovi u novogradnji lošijeg kvaliteta, jer to vam se može desiti i sa starijim stanovima. Ako planirate da kupite stan koji je novogradnja Vrnjačka Banja nudi veliki izbor. Možete birati lokaciju prema svojim željama, ali i budžetu. Novogradnja ako se radi po pravilima mora ispuniti mnoge standarde, koji na kraju podižu cenu same nekretnine. Velika prednost novijih zgrada je što uglavnom imaju lift, dok se to za mnoge starije zgrade ne može reći. 

Ako kupujete stan u starijoj zgradi, savet je da angažujete majstora koji će proveriti instalacije i stanje stana uopšte. Novije zgrade imaju kvalitetnu izolaciju, a mnoge poseduju i energetski pasoš, koji automatski znači manji utrošak energije. Naravno, uvek ima investitora koji ne poštuju ove standarde, pa su zato cene kvadrata kod njih niže. Novogradnja Vrnjačka Banja dobar je izbor za one koji ne žele da se bave renoviranjem, već da kupe stan koji niko pre njih nije koristio. Renoviranje starih stanova iziskuje i veći budžet, ali i više strpljenja i živaca u pregovorima sa majstorima. Kontrola rasporeda prostorija je češća kod novijih zgrada, kao i nove instalacije, dok je kod starijih zgrada zvučna izolacija daleko bolja.

Birajte pametno

Kada je u pitanju novogradnja Vrnjačka Banja nudi stanove na različitim lokacijama. Prilikom odabira stana obratite pažnju na sprat na kome se stan nalazi. Prizemlje i prvi sprat kupci obično izbegavaju, jer su više izloženi buci. Kako se oni nalaze na nižim nivoima, mnogi se plaše i za samu bezbednost stana. Stanovi koji se nalaze u prizemlju, mogu imati jednu veliku prednost, a to je terasa ili dvorište koji se mogu pretvoriti u savršen kutak za uživanje. 

Viši spratovi su obično traženiji, baš iz razloga što do njih ne dopire buka u velikoj meri kao na nižim spratovima. Pogled koji se pruža iz viših stanova je jedan od najčešćih razloga za kupovinu stana, jer su predeli u Vrnjačkoj Banji zaista prelepi. Potkrovlje mnogi izbegavaju baš zbog vrućina i kosina koja su karakteristična za njih. Orijentacija stana je jako važna, pa zato birajte stanove koji su pozicionirani da u njih dopire veća količina svetlosti. Izbor je veliki, a odluka je samo na vama, pa sledite svoje želje prilikom kupovine nekretnine u ovoj prelepoj banji.Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor