Kako postaviti novčanik kriptovaluta? Moj put nakon kupnje paketa CryptoEddu

Što je novčanik kriptovaluta?

Objašnjenje ovog pojma vrlo je jednostavno jer je slično situacijama s kojima se susrećete u svakodnevnom životu. Kad dobivate uplatu, ne razmišljate o tome gdje ćete je pohraniti. Ona se automatski smješta na Vaš račun. Isto je s kupnjom kriptovaluta – morate imati mjesto na kojem ćete ih sigurno pohraniti.

Kakav novčanik odabrati?

Novčanike najjednostavnije možemo podijeliti na online i offline. Prvi su pogodni u situaciji kada se često koristite kriptovalutama, čak i na svakodnevnoj bazi. Detaljnija podjela:

  • novčanik na burzi
  • novčanik na kompjuteru
  • mobilni novčanik
  • novčanik tražilice
  • uređajni novčanik

Opcija offline korisna je za osobe koje samo planiraju zadržati kapital dugoročno. Ona se zasniva na upisu adrese našeg novčanika i privatnog ključa [u obliku QR koda] koji služi za transfer kriptovaluta.

Također morate donijeti odluku o tome želite li u svom novčaniku pohraniti jednu odabranu kriptovalutu ili nekoliko njih.

Kako postaviti novčanik u nekoliko koraka?

Prije nego što prijeđete na postavljanje novčanika, uvjerite se da pružatelj usluge kojeg ste odabrali, nije lopov. Uvijek se bolje uvjeriti dvaput, nego ostati pokraden.

  1. Registrirajte se na stranici pružatelja usluge pomoću maila, zaporke.
  2. Potvrdite aktivacijski mail koji ste primili u svoj sandučić.
  3. Prijavite se na stranicu i prijeđite na novčanik kriptovaluta.

Kad Vam je novčanik potreban?

Uvijek kada kupujete kriptovalutu, čak i nekoliko jedinica. Moja prva kriptovaluta bila je Ripple koju sam dobio kao bonus uz kupnju obrazovnih materijala s portala Cryptoeddu. Obrazovanje i besplatna kripto valuta ideja je koju vrijedi provjeriti

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor