Kućno lečenje i nega

Za mnoge ljude, prava noćna mora je kada moraju da određen broj dana provedu u nekoj bolničkoj ustanovi, i to je sasvim razumljivo. Ako je u pitanju određena operacija, tada ćete nužno morati da budete smešteni u bolnicu, ali je dobra vest da oporavak možete da nastavite u kućnim uslovima, iako je do sada bila uobičajena praksa da se to obavlja u zdravstvenim ustanovama.

Dakle, kućno lečenje i nega, je praksa koja uzima maha u svetu, i zaživela je i kod nas. Ne moraju da budu u pitanju samo operacije, već i neke da ih tako nazovemo, bezazlenije stvari, kao što je ukočenost kičme, na primer.

Poznato je da mnogo ljudi pati od lumbaga, na primer, i to je slučaj sa svim osobama koje dugo sede i slabo se kreću, ili su profesionalni vozači, itd. Lumbago je karakterističan po tome da osobu boli donji deo leđa, te da se na tom mestu ukoči i pokreti su ograničeni. To ide tako daleko, da jedan veliki živac, koji se proteže duž cele noge, bude upaljen, te je onemoćeno kretanje čak i do toaleta. Ovakva stanja zahtevaju davanje injekcija, da bi se upala sanirala, tj. žarište. Nakon toga, potrebno je raditi određene vežbe, masaže i mnogo toga još da bi pokretljivost bila vraćena.

Ovaj primer sa lumbagom smo naveli kao ilustraciju, jer se na naše osoblje možete osloniti u svakom trenutku, bez obzira koji zdravstveni problem da imate. U svom domu možete da primite lekara specijalistu bilo koje struke, i to može da bude internista, kardiolog, neurolog, fizijatar, psihijatar, otorinolaringolog... Pored lekara, dostupno vam je naše ostalo medicinsko osoblje, medicinske sestre i tehničari, koji će obaviti previjanje rana, davanje injekcija, postavljanje katetera i sve što je potrebno.

U kućnim uslovima može se primiti i infuzija, što je dosta značajno, jer se u takvim stanjima osoba često oseća veoma malaksalo i loše, usled nekog stanja koje je do toga dovelo. Jedan, nazovimo ga ponovo, banalan primer iako to uopšte nije, može da bude uporna migrena koja traje nekoliko dana i zbog čega čovek povraća i ne može da uzima hranu. Od mnogo lekova protiv bolova koje popije, uskoro i usled nedostatka hrane, te premora zbog povraćanja, uskoro neće moći ustati iz kreveta, pa se davanje infuzije ispostavlja kao jedino rešenje.

Zanimljivo je da se nakon ove intervencije, obolela osoba odmah oseća znatno bolje i to je vraća u život. Sada ne morate da dolazite u neku bolničku ustanovu da biste infuziju primili, već će ona biti data u vašem krevetu.

Sve je ovo veoma važno, zbog toga što je čovek okružen svojom porodicom, koja je uvek i svakome najveća podrška. Komfor i udobnost kuće ništa ne može da zameni, a kada znamo da će stručna medicinska lica doći kod nas i pružiti nam i psihološku podršku, pored medicinske, onda je sve zaista mnogo drugačije.

Lepa reč, osmeh i srdačan i topao, ljudski pristup svakom pacijentu, nešto je što nas odlukuje, i trudimo se da tu dobru praksu primenujemo svakoga dana.

Autor: Digitalni marketing – NetBitLab

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor