Modernizujte enterijer svog doma prateći svetske trendove

Promena ambijenta u kome živite svakako će doprineti da se osećate bolje i imate više energije u svom domu, međutim, nije isključeno da će se ponekad javiti i nervoza da se posao obavi u što kraćem roku. Nemojte žuriti, već pažljivo osmotrite svoje prostorije i celokupni prostor prilagodite nameni. Dom treba da odiše toplinom, pa se velika pažnja pri uređenju posvećuje detaljima i ličnim predmetima koji imaju sentimentalnu vrednost. 

Osim topline i ušuškanosti, prostor mora biti lep i moderan, ali i praktičan. Stručnjaci za enterijer lepo i korisno spajaju uz pomoć korisnih stvari, koje su poslednjih godina našle svoju primenu i u domaćinstvima. U tu grupu spadaju i rolo zavese, koje na našem tržištu postaju sve popularnije prilikom uređenja enterijera.

Ekonomičnost rolo zavesa – da li su rolo zavese cena isplativije od klasičnih zavesa i roletni?

Rolo zavese su postale veoma popularne zbog svog dugog životnog veka i velike ekonomičnosti. Usled toga, na prozorima na kojima su montirane rolo zavese, nema potrebe za dodatnim ulaganjima i postavljanjem roletni, jer one upravo imaju tu funkciju. Ugradnja je prilično jednostavna, a prilikom kupovine rolo zavesi, montaža je i besplatna. Taj podatak je takođe izdvaja prilikom upoređivanja rolo zavese cena i ostalih vidova zaštite od sunca i privatnosti. 

Rolo zavese se za razliku od klasičnih zavesi mogu lako održavati, ne upijaju mirise duvanskog dima i kuvane hrane, pa su prikladne za svaku prostoriju. Takođe, imaju i antialergijsko svojstvo, pa neće skupljati prašinu. Veoma lepog i modernog dizajna, u vaš dom će uneti promenu koju ste priželjkivali i učiniti ga privlačnijim i funkcionalnijim. Sada imate mogućnosti da svoj životni kutak uredite na jedan moderan, praktičan i efikasan način. 

Od kojih materijala se izrađuju rolo zavese?

Rolo zavese su osvojile svetsko i domaće tržište upravo zbog velike ponude u izboru materijala, boja i oblika. Kako su se odlično pokazale kao idealno rešenje za poslovne prostore, kao što su restorani, kafići, hoteli, banke itd., rolo zavese se sve više montiraju i u stanovima i kućama. 

Materijal od koga se izrađuju rolo zavese je poliester, a u ponudi je više vrsta platna, koja imaju efikasnu primenu:

  • Dan noć zavese ili black out platna - Pomoću ovih zavesa možete potpuno kontrolisati količinu svetlosti koja ulazi u vaš dom. Veoma su dekorativne i izrađuju se u različitim bojama, koje se mogu prilagoditi boji nameštaja ili zidova. Ukoliko želite mogućnost potpunog zamračenja, ovo su idealne zavese za vas. 
  • Zavese od screen materijala - Različitih su debljina i nivoa propustljivosti svetlosti. Koriste se usled zaštite od toplotnog i svetlosnog zračenja, ali ne blokiraju potpun prodor svetlosti. Materijal za rolo zavese je potpuno bezbedan i nije zapaljiv, pa ne morate brinuti kada je izložen sunčevoj svetlosti. 

Ovaj tip zavesa se može postaviti na plafon ili zid, ali i na samom vrhu okna prozora. Mehanizam pokretanja zavesa vrši se putem rolanja, koje može biti automatsko ili ručno pomoću lančića, dok je u poslednje vreme popularna i mogućnost izrade na panelima.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor