Neka tvoj izbor za moderan dom bude ugaona garnitura

 

Svi elementi enterijera pojedinačno mogu uticati na njegovu ukupnu funkcionalnost i estetiku. Jedna od dobrih opcija za savremeni dom svakako jeste ugaona garnitura, čije je mesto uobičajeno rezervisano u dnevnim sobama.

Funkcionalni aspekt

Dnevna soba je prostorija u kojoj se porodično odmaramo i družimo, ali i u kojoj dočekujemo goste. Neretko je spojena sa trpezarijom i kuhinjom, čineći jedinstvenu i skladnu najveću prostoriju kuće ili stana, u kojoj se obavlja većina dnevnih aktivnosti.

Iako je ona obično prostrana, ne treba prevideti da svojom ulogom i iziskuje dosta slobodnog prostora, kao i različitih komada nameštaja koji će doprineti njenom uređenju i udobrnosti boravka, od polica, komoda, preko komada za sedenje, pa sve do lampi i ukrasnih detalja. Ugaona garnitura se odlično uklapa u ovaj koncept i odgovara nameni –zauzima optimalno mesta, a prostor za sedenje maksimalno je iskorišćen.

Udobna opcija

Zbog svog oblika ugaona garnitura veoma je praktična, a ujedno i udobna, tj. ima dosta mesta za sedenje. Sam koncept ovog komada nameštaja je takav da ne zauzuma previše mesta, a vrlo je zgodna kako za sedenje, tako i za popodnevno odmaranje. Naime, na njoj se može i udobno leškariti, a takođe je odlična opcija i kada ista prostorija služi i kao dnevna i kao spavaća soba – mnogi modeli imaju mogućnost razvlačenja pri čemu se dobija komotan ležaj.

Čak i ako nam to nije potrebno svakodnevno, ova opcija je podesna kada nam dolaze gosti, te tako ne moramo imati posebnu gostinsku sobu kako bi se svi udobno smestili. Njenoj udobnosti naročito doprinose nasloni koji, u zavisnosti od modela, mogu imati i pokretne delove, kao i brojni jastuci koji nikada nisu višak.

Atraktivna estetika

Ugaona garnitura danas je sinonim za modernost i deo mnogih savremenih domova koji su uređeni u, na primer, minimalističkom stilu. Sveden dizajn, ravne linije, boje poput bež, braon, crne, sive, koje su čest izbor, čine ih nameštajem koji je jednostavan, ali elegantan. Katkada se nalaze u bordo ili crvenoj, odnosno nekoj intenzivnojoj i dominantnijoj boji, ali gotovo uvek preteže jednobojna varijanta. Iako su uvek aktuelne ugaone garniture od kože, prave ili veštačke, mebl ipak dominira.

Prisutne su i dvobojne opcije, kada se kombinuju dve boje u kontrastu ili one koje predstavljaju idealan spoj. Neke od vrlo atraktivnih garnitura nalaze se u asortimanu firme Atlas, koji je poznat po specifičnom stilu, ali i sinonim za kvalitet i udobnost. Na ovom mestu sigurno ćemo pronaći ugaonu garnituru iz snova, koja savršeno pristaje našem enterijeru, pre svega zbog široke mogućnosti izbora modela, ali i dimenzija, materijala i ideja koje Atlas pruža.

Kako odabrati?

Prilikom uređenja enterijera, na prvom mestu je važno sagledati njegov prostorni kapacitet, prisutnost ostalog nameštaja i njegov raspored, te raspored prozora i vrata. Na taj način stvorićemo sliku o tome koje su nam dimenzije nameštaja potrebne ili uopšte mogućne, a takođe i koji bi bio idealan položaj garniture.

Izbor materijala, boja i oblika takođe treba da bude usklađen sa okruženjem, pri čemu ne treba zanemariti ni sopstveni životni stil i ukus, ali ni savremene trendove. Ipak, uvek se možemo konsultovati sa dizajnerom kako bi naš izbor bio najbolji mogući. Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor