Otvoren muzej Game of thrones u Splitu

Ukoliko ste obožavatelj serijala ''Game of thrones'' zasigurno ste sa dozom tuge dočekali posljednju epizodu.

Dok milijuni fanova diljem svijeta još ne mogu vjerovati u potpuno neočekivani kraj serije, a mnogi su razočarani do te mjere da traže ponovno snimanje posljednje epizode, u Splitu se događa nešto sasvim drugačije.

Na adresi Bosanska 9, u samom središtu grada, odmah do uličica u kojima su snimljeni neki od kadrova serije, otvoren je muzej posvećen seriji.

Na prostoru od 300 četvornih metara izloženo je oko stotinu eksponata. Tako će posjetitelji uživati u zmajevima, glavnim likovima serije poput Kita Harringtona, Massie Williams i Petera Dinklagea u stvarnoj veličini i njihovim kostimima, replikama kostima te ostalim detaljima autentičnim za seriju.

Posebna atrakcija muzeja je zmajeva glava otvorenih ralja koja izvire iz zida, a vrata pridržava Hodor.

Postav muzeja spremao se punih šest mjeseci, a stvaralo ga je 40 ljudi, među kojima je zasigurno najzaslužniji vlasnik, mladi zagrebački poduzetnik Luka Galić.

Ulaskom u muzej ulazite u pravi svijet ''Game of thrones''. Naime, muzej posjetiteljima pruža autentičnost i što realniju atmosferu same serije. Cijeli ambijent je mračan i hladan, a zidovi su obojani crnom bojom.

Vlasnici muzeja su se pobrinuli da sva čula budu zadovoljena, pa tako možete uživati u mirisu jasmina, lavande i cedrovine.

Osim Splita, ne smije se zaboraviti ni prekrasni Dubrovnik koji je čak pet sezona bio kulisa ovom serijalu, te Trogir i Klis.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci