Ova funkcionalnost na vašem telefonu predstavlja otvorena vrata za hakere

Ovo je poruka koja nam je stigla sa najveće hakerske konvencije.

Bluetooth, bežična tehnologija koja služi za povezivanje uređaja, je raj za hakere.

Učesnici hakerske konvencije DEF CON savjetuju svima da ga isključe kada ga ne koriste.

- Ljudi mogu da prate vaše Bluetooth uređaje. Ovo je hroničan problem sa uređajima sa slušalicama i fitnes mjeračima. Bluetooth uređaji imaju ogromne bezbjendnosne propuste koji samo čekaju da ih neko zloupotrebi, tvrde stručnjaci.

Nedavni KNOB napad je odličan primjer koliko su Bluetooth konekcije.

Velika Bluetooth ranjivost može da dozvoli hakerima da promjene sadržaj obližnjih Bluetooth uređaja.

Ako koristite Bluetooth za muziku ili audio, opasnost je manja, izjavio je Adam Kujawa, direktor kompanije Malware Bytes.

- Kada koristite Bluetooth za druge stvari, kao što je prijenos podataka, onda se rizik od napada povećava. Na svu sreću, vještine koje neko mora da posjeduje da bi iskoristio Bluetooth ranjivosti su na prilično naprednom nivou, tvrdi on.

Sa druge strane, Džejk Kouns iz kompanije Risk Based Security vjeruje da zbog rasprostranjenosti ove tehnologije samo jedna mala ranjivost može da ima ogroman uticaj.

- Ono što dodatno komplikuje problem jeste to šta mnogi Bluetooth uređaji ne mogu biti lako apdejtovani, ili uopšte, zbog čega će zauvijek biti podložni napadima, dodaje on.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.