Poklon za rođendan - nesvakidašnje ideje

Rođendani članova porodice i prijatelja iz godine u godinu nam nameću da osmislimo novi i originalan poklon koji će oduševiti te važne osobe u našem životu. Ipak, inspiracija nam nije uvek naklonjena, pa se tako može desiti da jednostavno ne znamo čime bismo ove godine mogli da izmamimo osmeh na lice nekome.

Tim povodom pripremili smo tekst sa nesvakidašnjim idejama za poklone kojima možete oduševiti vaše najbliže. 

 Personalizovani albumi za slike 

Originalni pokloni za rođendan nisu uvek na vrh pameti, a to znaju i oni koji kreiraju interesantne i originalne ideje za proizvode, koji vrlo lako mogu postati odličan poklon. Takvi su i personalizovani albumi za slike koji se kreiraju za posebne prilike, a rođendan je svakako jedna od njih. 

Tako možete obradovati nekoga prikupljanjem različitih fotografija sa vaših zajedničkih događaja, koje potom mogu biti izrađene u vidu stranica albuma. S obzirom da sami kreirate unutrašnjost ovog albuma uspomenama koje vi odaberete, ovakav poklon će zasigurno biti unikatan. 

Personalizovan poklon za drage osobe je najbolji način da im pokažete koliko dobro ih poznajete.

Događaj umesto poklona 

Poklon ne mora da bude samo materijalan, već nekome možete pokloniti i uspomenu. To možete uraditi tako što ćete određenu osobu odvesti na koncert omiljenog benda, uplatiti joj termin za masažu, okupiti ekipu i otići u Escape room, ili napraviti veliki piknik ili roštilj u čast slavljenika. 

Ovakav poklon može pratiti i rođendanska torta kao slatko iznenađenje, koje ćete samostalno pripremiti, ili odlazak u omiljeni restoran te osobe, kako biste joj priredili gastronomski užitak po njenoj meri. 

Samostalno izrađena grnčarija 

Danas postoji pregršt kurseva za izradu grnčarije, kao i radionica na kojima dobijate uputstva i materijal da napravite spostvenu šoljicu, tanjir, ili činiju. Ovo može biti odličan poklon za nekoga ko voli personalizovane i kreativne znakove pažnje. 

Posuđe bilo koje vrste je izuzetno lep poklon, zato što osobu koja ga dobije uvek asocira na vas. Ako ste zaista talentovani vaš komad posuđa može biti vrlo uotrebljiv u trpezariji, a ako baš ne ispadne onako kako ste želeli uvek može da ostane interesatan suvenir na nečijoj polici, kao podsetnik na vaš trud i ideju.

Lepi i praktični rokovnici 

Dame izuzetno vole rokovnike, bilo da je reč o studentkinjama, zaposlenim i prezauzetim ženama, ili onima koje jednostavno žele da beleže pregršt recepata u sveščicu po njihovoj meri. Zato je rokovnik vrlo interesatan i korisan poklon. 

Naravno, i muškarci se mogu obradovati ovom poklonu, posebno njegovom praktičnom aspektu. Za njih možete odabrati neku svedeniju varijantu, koja nije šarena i razigrana kao one koje možete pokloniti damama.

Na rokovnik možete staviti i posvetu, što takođe može doprineti tome da poklon bude originalniji. Primera radi, ako znate šta slavljenika čeka u narednom periodu od važnih obaveza, navedite mu to kao prve stavke u rokovniku, sa nekom motivacionom porukom. 

Društvena igra

Ne moramo biti deca da bi se igrali društvenih igara, šta više, mnoge od njih upravo i jesu napravljene za odrasle. Zato svom prijatelju, bratu, sestri ili nekoj drugoj osobi za koju mislite da bi se oduševila ovime, možete pokloniti društvenu igru. 

Uvek se možete opredeliti za one najpoznatije, kao što je monopol, ili one veselije kao što je cugopol i slične varijante društvenih igara idealne za druženje sa prijateljima i pokoju čašicu alkohola više. 

Slagalice sa slikom egozotične destinacije 

Pomozite vašim prijateljima da razviju hobi i poklonite im interesatnu slagalicu koju mogu slagati sa užitkom. Odličan predlog je da ta slagalica na sebi ima sliku neke tropske destinacije, ili grada za koji znate da bi ta osoba volela da obiđe.

Na taj način ne samo da će se opuštati dok slaže slagalicu, već će se i prepustiti maštanju o putovanju na to mesto. Pokloniti nekome maštu, beg od svakodnevice i vreme za sebe? Zvuči kao zaista vredan poklon. 

Nadamo se da će vam neke od ovih ideja odgovoriti na pitanje šta je to što bi ste mogli da poklonite osobi čiji se rođendan bliži, ili da su vas inspirisale da u naredni poklon unesete sopstvenu dozu kreativnosti.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor