Pre kupovine keramičkih pločica, razmislite o ovim stvarima

Tako se bira ruho koje će biti najdominantnije i najupečatljivije u kupatilu sigurno neko duže vreme. Nedoumica se javlja odmah na početku – kako da se izaberu pločice koje će biti moderne i aktuelne na duže staze. Da li uopšte postoje univerzalni način kako da kupatilo i nakon više godina i dalje bude atraktivno. Čarobnog rešenja nema, moda se menja, ne tako često kao u odevanju, i zato treba biti pažljiv sa prelozima koji su mnogo specifični. Jer velike su šanse da u jednom trenutnku jednostavno – dosade.

Izaberite glavnu i sporednu ulogu 

U kupatilu se obično postavlja kombinacija od najmanje dve vrste pločica, odnosno dva dezena. Razlog i više nego jasan – da se onemogući monotonija. I kako obično nismo pri parama da to sve budu najskuplje pločice, kupci se obično opredeljuju za one koje će zauzimati centralno mesto, a nema ih mnogo, da budu najskuplje. Za ostale, koje su potrebe u većim količinama, toleriše se nešto niža cena, koja s druge strane ne sme da ide nauštrb kvaliteta. Za njihovo uklapanje postoje saveti koji upućuju da se glavne pločice provlače kroz kupatilo kao motiv, recimo oko tuš kabine ili kade, ili kod lavaboa. Prostor kojim se raspolaže u tom slučaju je jako važan.

Neutralne i svetle nijanse za keramičke pločice uvek u modi

Boje koje će u kupatilu dominirati nije tako lako izabrati. Naime, pre svega zavise od veličine kupatila i ostalog nameštaja u njemu. Da bi se sproveli neki vizuelni trikovi, najčešće koji od malog kupatila čine da izgleda veće, potrebno je da se izaberu svetle nijanse, koje keramičke pločice za kupatilo čine neupadljivim, a svakako uvek u trendu. Ukoliko nameštaj u kupatilu treba da bude u prvom planu, i u tom slučaju izbor su neutralne boje pločica. U priču o bojama spada i izbor fug mase, koji takođe ima uraznim bojama, koje pločice mogu istaći i učiniti još zanimljivijim.

Veličina pločica i načini uklapanja

Za ovaj deo priče potreban je dobar i iskusan keramičar. Danas su posebno popularne pločice velikih dimenzija, što zahteva stručnjaka koji će znati njih da ukraja. I nikako se ne odlučujte samo za jednu dimenziju. Postoje mesta u kupatilu koja fenomenalno izgledaju ako kombinujete keramičke pločice većih i manjih dimenzija. Takođe, iako su velike dimenzije pločica moderne, one se ipak ne preporučuju kada su u pitanju manja kupatila ili toaleti i sto onako kao što se ne preporučuju tamne boje.

Malo glamura i u kupatilskim prostorijama

Iako se najčešće u kupatilia mogu videti keramičke pločice, postoje i druge vrste koje izgledaju elegantno i prefinjeno. Reč je o staklenim i granitnim pločicama, koje jesu ujedno i skuplja varijanta. Međutim, visoku cenu one opravdavaju ne samo lepim estetskim izgledom već i kvalitetom i otpornošću. Porcelan kao materijal je dominantan po svemu, u samom je vrhu po ceni, ali ga često izbegavaju zbog zahtevnog održavanja. Kada se sve na kraju podvuče, zaključak je da su keramičke pločice ipak najbolje rešenje, jer odražavaju najbolji odnos cene i kvaliteta.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor