Sta sve posetiti u Albaniji?

Albanija je mala drzava koja se nalazi u jugoistocnoj Evropi. Ima oko tri miliona stanovnika. Njen glavni grad je Tirana. Iako je mala zemlja to ne znaci da se nema sta posetiti i videti. Donosimo Vam predloge i neke od najboljih stvari koje treba videti i obici kada ste u Albaniji.

Albanija je visoko rangirana u mnogim istrazivanjima kada su u pitanju zemlje u Evropi koje treba posetiti. Albanci su među najdruzeljubivijim i najljubaznijim ljudima na svetu i imaju veliko gostoprimstvo prema turistima. Oni vole strance i uglavnom imaju dobro znanje engleskog jezika.

Albanija svojim posetiocima nudi neke od najlepsih prirodnih pejzaza na svetu! Od planina do plaza, Albanija ima mnogo toga da ponudi turistima. Bilo da uzivate u poseti istorijskim znamenitostima, kupovini na pijacama ili samo zelite da uzivate na plazi, ova mala zemlja ima ponesto za svakoga.

Evo par predloga za planiranje vaseg odmora u Albaniji:

Valona

Valona se nalazi u jugoistocnom regionu Albanije. Valona poseduje prelepu pescanu plazu koja se proteze duz Jonskog mora. Postoji mnogo hotela i restorana oko ovog područja koji ovo mesto cine jos privlacnijim.

Nacionalni park Butrint

Nacionalni park Butrint je zasticeni prirodni rezervat u Albaniji. Butrint je nekada bio grad koji je zauzimao oko 5 hektara zemlje. Danas Butrint pokriva oko 1.500 hektara zemlje koja se proteze do Sredozemnog mora.

Saranda

Saranda se nalazi u severozapadnom regionu Albanije. Ova destinacija ima fantasticnu plazu i rangirana je među 10 najboljih plaza u Evropi u izboru od preko 50 zemalja.

Cene prevoza do Albaniju

Pored ovih predloga svakako ce Vam se svideti i poseta Skadarskom jezeru kao i luci Drac. S obzirom na blizinu Albanije svim zemljama u regionu, veoma lako i brzo mozete stici do nje sopstvenim prevozom. Ipak, ako niste u mogucnosti, ili ste avanturistickog duha, predlazemo Vam kombi prevoz do Albanije kao resenje. 

Cene kombi prevoza za Albaniju variraju u zavisnosti od zeljene destinacije i uglavnom se krecu od 60€ do 80€ u jednom pravcu.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor