Sunećenje (Obrezivanje) dobro za higijenu i cjelokupno zdravlje

Jedan od glavnih razloga zašto mnogi roditelji sunete (obrezuju) svoje dječake je bolja higijena. Kod dječaka koji nisu osunećeni kožica prekriva cijeli glavić te se tako smegma (gusta i masna izlučevina koju stvaraju lojne žlijezde), urin, i druge prljavštine sa lakoćom nakuplju ispod kožice. Dječaci koji nisu osunećeni su daleko više izloženi infekcijama, upalama, i raznim polnim i urinarnim bolestima nego oni dječaci koji jesu osunećeni.

Prostor između glavića i kožice je topao i vlažan te je zato savršeno mjesto za nakupljanje i razmnožavanje bakterija (poput Ešerihije Koli) koje mogu izazvati razne bolesti urinarnog trakta. Ma koliko se dječak prao, nečistoće će uvijek naći načina de se nakupe ispod kožice. Kada neobrezan dječak piški urin zapinje o' vrh kožice te se tako dio urina zadržava ispod kožice. Dječaci se igraju, znoje, i ponekad zaborave da se operu, te zbog toga prljavština i bakterije vrlo često izazovu jake infekcije i upale glavića i kožice a mogu izazvati i druge zdravstvene probleme.

Sa druge strane, kod osunećenih dječaka se ovako nešto ne može desiti. Sunećenjem (obrezivanjem) se višak kožice odstrani te se tako ukloni "džepić" za nakupljanje prljavštine. Odnosno, nema kožice ispod koje bi se prljavština zavukla. Iz svega navedenog jasno je da se sunećenjem pospješuje i znatno olakšava održavanje higijene te je zbog toga kod osunećenih dječaka higijena penisa uvijek na većem stepenu nego kod dječaka koji nisu osunećeni. Bolja higijena sigurno znači i bolje zdravlje.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.