Top 5 mini serija da prekratite vreme u putu

Sigurno ste se bar jednom našli u ovoj situaciji: sanjarite o dalekim i luksuznim ostrvskim destinacijama, osvežavajućim koktelima pod palmama i tirkiznom moru, ali vas duge avionske vožnje čine nestrpljivim i nemirnim. Poznato je da za većinu egzotičnih letova ne postoji direktna linija i da mogu da potraju i veći broj sati. Ako ste od onih koji bi veći broj sati u avionu naterao da se predomislite i odustanete od najlepših plaža na Karibima ili Maldivima, pripremili smo nekoliko dobrih predloga da prekratite dugi put.

Znate li šta je najbolji način da prekratite vreme u avionu? Mini popularne serije! Mini serije se sastoje od nekoliko epizoda u ukupnom trajanju od nekoliko sati i uglavnom se sastoje od samo jedne sezone. Postoji mnogo Netfliks serija koje će vas zabavljati tokom leta, a mi vam dajemo nekoliko naših predloga, tako da sve što treba da uradite je da napunite pametni telefon ili tablet i uživate u putu.

Zato smo za vas pripremili top pet mini popularnih Netflixovih serija koje će se pobrinuti da svaki trenutak u avionu bude ispunjen smehom, uzbuđenjem i neočekivanim obrtima. Pa, spakujte svoje omiljene slušalice, namestite sedište u udoban položaj i prepustite se višečasovnom uživanju.

  1. BLACK MIRROR (Crno ogledalo), – za preporučeni let do 5 sati

Serija ispituje moderno društvo i čuveno pitanje “šta ako odemo predaleko?” u zlopotrebi modernih tehnologija. Kada pogledate neku od ovih epizoda bićete u potpunoj dilemi o svom vlastitom postojanju da će vas samo čarobni predeli vase destinacije povratiti u život i izazvati zahvalnost što je sve još uvek “pod kontrolom”.  Najbolje od svega je što je svaka epizoda potpuno nezavisna i ima svoju zasebnu priču, što znači da brzo možete da prelistate sadržaje i izaberete onu koja se bavi tematikom koja vas najviše zanima. Međutim, još jednom naglašavamo da je svaka epizoda malo remek – delo koje tera na razmišljanje.

Za Maldive iz Beograda ne postoji direktan let, već se do njih putuje sa presedanjima. Najčešća presedanja su u Abu Dabiju i Dubaiju, što je na pola puta i upravo po 5 sati vožnje – idealno za ovu seriju.

2.MIDNIGHT MASS (Ponoćna misa) – za preporučeni let od oko 7 sati

Na ostrvu Crockett (Kroket), svaki ostrvljanin je nesrećan. Nedavno izlivanje nafte skoro je uništilo zalihe ribe, što je uništilo lokalnu ribarsku privredu ostrva. Njihovi domovi se pretvaraju u ruine. Većina stanovnika napustila je ostrvo zbog nedostatka mogućnosti za opstankom, ostavljajući malobrojne iza sebe. Na kopno ih mogu odvesti samo dva trajekta. Nade nedostaje — a velika oluja se sprema na horizontu.

Na prvi pogled, to je serija u kojoj se preispituje katolička krivica. Dok je na pogled to odmereno, ali sablasno shvatanje grupne psihologije, potrebe za verom u tugu i etike liderstva sa tako ranjivim sledbenicima, teraju nas na razmišljanje da li ovi impulsi predstavljaju ljudsku dobrotu, zlo ili jednostavno ništa.

Idealna serija za put na Zanzibar ili Mauricijus.

  1. The Queen’s Gambit (Damin Gambit) - za preporučeni let od oko 7 sati

Sjajno snimljen i sa ljubavlju napravljen, Kraljičin gambit se odvija u kasnim 1950-im i '60-im, a fokusira se na mladu šahistkinju, Bet Harmon (Anja Tejlor-Džoj). Tragedija i fantazija su uključeni u komplikovan odnos između  Skota Franka i Bet.  Bet razvija zavisnost od tableta za smirenje još kao osmogodišnjakinja. To postaje nešto što joj otvara um, ali očigledno je uzrok mnogo dublji u nečemu što ju je mučilo u mladosti.

Pored ovog dramskog zapleta, Kraljičin gambit je u isto vreme i dobra sportska priča. Šah vam nikada neće biti privlačniji. Spretno uređeni i puni stilskih montaža, potezi koji Bet tako lako dolaze nisu lako objašnjeni gledaocima. Postoji dubina znanja koja prkosi slučajnom razumevanju, ali ona nikada nije prepreka za uranjanje u sadržaj. Bet je gotovo natprirodno nadarena, briljantna u šahu, ali je sputana umom koji takođe nalazi utehu u zavisnostima raznih vrsta. To je priča koja se obično priča o muškarcu, ali deo onoga što je toliko osvežavajuće u vezi sa Kraljičinim gambitom je to što, uprkos jednom ili dva brza komentara, ovde se zaista ne radi o tome da je Beth žena (ili tačnije, devojka. Kraljičin gambit je umetničko delo – zadivljujuće, blistavo i jednostavno očaravajuće. Poput Bet, serija trijumfuje kroz svoju posvećenost i ljubavi prema igri.

Priča o genijalnoj šahistkinji u muškom svetu nadmetanja, idealna je priča pred put preko okeana i put na Karibe.

  1. STRANGER THINGS (Čudnije stvari), prva sezona – za preporučeni let od oko 8 sati

Smeštena u 80-te godine u Indijani, Stranger Things je naučnofantastični, drama-horor koji će vas osvojiti već iz uvodne špice. Sa Vinonom Rajder u glavnoj ulozi, serija prati Hokinsovu nacionalnu laboratoriju koja otvara „Naopaki svet“, alternativnu dimenziju upotpunjenu čudovištima koja nisu nimalo ljubazna prema ljudima. Heroina je devojčica koja je podvrgnuta eksperimentima i imenovana je brojem  Jedanaest. Ona ima  velike nadljudske moći  i to nosi  veliku odgovornost – moraće da spasi svoje nove prijatelje a  i čitav svet.

Sastojeći se od 8 epizoda, od kojih svaka traje između 40 i 55 minuta, možete lako uklopiti prvu sezonu u let od Beograda do neke od destinacija u Francuskoj Polineziji (Bora Bora). A i tirkizno more i sunce će vam nakon nje biti još lepše i svetlije.

  1. MAID (Sluškinja) – za preporučeni let od 10 sati

Život se može promeniti u trenutku i zavisi od novca - ili je definisan njime. U ovoj Netfliksovoj miniseriji pred vama je kapitalistički način života u kome dominira tip analize troškova i koristi. Sa malim proračunima u gornjem desnom uglu ekrana, svaki dinar se računa. Međutim, novac će uvek faliti, a kako bez njega?  Mlada majka Aleks (Margaret Kueli) savladava na prvi pogled nesavladivi finansijsku krizu pre nego što se osmehne svojoj ćerki, Madi (Rilea Nevaeh Vhittet) – njen hod po konopcu mora biti izveden besprekorno, kako ne bi upaničila svoju ćerku zbog toga koliko je njihova životna situacija bezizlazna. Priča se odvija kroz 10 epizoda dugih 10 sati. Opisuje naporan rad, niske plate i volju majke da preživi. Za Aleks, njena sloboda od propasti zahteva ne samo savladavanje eksplicitnih mera preživljavanja (stanovanje, hrana, gas, čuvanje dece, vladini programi, bezbednost od zlostavljanja, fleksibilno radno vreme), već i duboko razumevanje sebe.

Idealna serija da prekratite put za Kubu ili Meksiko.

Dugi letovi ne moraju biti prepreka za put na daleke destinacije. Od nagrađivanih projekata, uzbudljivih i napetih scenarija, do kompleksnih angažovanih tema koje teraju na razmišljanje, izbor mini serija za put je gotovo nepregledan. Sve što treba da uradite je da pripremite svoju zabavu i sa lakoćom premostite vreme do tirkiznog mora, puder belog peska i koktela pod raskošnim palmama. Srećan put!

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor