Zašto da angažujete profesionalce za sečenje stabala?

Zašto da angažujete profesionalce za sečenje stabala?

 

Imati dvorište je veoma lepa prednost, i zbog toga se u današnje vreme, sve veći broj ljudi odlučuje da kupi kuću van Beograda. Dolazak na posao nije problem, jer smo skoro svi motorizovani, a i poznato je da se pre stiže iz na primer, Opova do centra, nego sa jednog kraja prestonice do drugog.

U dvorištu svako ima stabla, i neka su dosta stara, pa čak i suva. Nije prijatno da sedite ispod stabla sa koga mogu da otpadnu grane i da vas povrede, ili još gore, da povrede vašu decu, goste, komšije, bilo koga...

Suve grane mogu da budu nezgodne jer često mogu da zakače kablove, žice, te da nanesu štetu na krovu ili na terasi... Zamislite da bude neko jače nevreme, i da se više grana otkači od drveta, a onda padne pravo na vašu terasu ili na krov. Sve to može da izazove da se crep odvali, ili da se razbije prozor i slično. Isto tako, za suve grane je dovoljan i malo jači vetar i one mogu da se otkinu.

Da ne pričamo o još goroj situaciji gde celo suvo stablo može da se sruši i da padne na kuću ili na nekog ko se trenutno nalazi ispod, ili u blizini.

Takođe, ne morate da imate samo suva stabla, moguće je da posedujete drvo koje je zdravo, ali vam iz nekog razloga smeta, na primer, zaklanja vam svetlost i zbog toga vam je mračno u sobi. Ponekad palite svetlo i u toku dana, a sve zbog drveta... Ono što zaista nije preporučljivo, to je da se sami upustite u avanturu sečenja stabala, bilo suvih, bilo zdravih. Jer, ono što može da se dogodi, to je da ovaj posao ne obavite kako treba, pošto vi niste stručni za to, i da drvo padne nekako kako ne želite.

Stabla znaju da budu izuzetno visoka, čak viša od kuće, tako da lako može da se dogodi da krene nešto po zlu i da stablo padne na krov kuće, zbog čega biste imali veliku štetu. Postoje nažalost, i fatalni ishodi, kada neko može da izgubi život jer je stablo palo na njega, dok ga je nestručno sekao...

Iz svih ovih razloga je vaša dobra odluka da angažujete profesionalce da iseku i obore stabla i da ne brinete. Usled toga imate više benefita, a neki od njih su da sigurno neće biti nikakve štete, drvo će biti odvezeno iz vašeg dvorišta u sklopu usluge koja se pruža, sve će biti obavljeno brzo, efikasno i profesionalno.

Kad čovek sam seče drvo, a u tome nije vičan, već je amater, on ne može tačno da proceni pod kojim uglom će drvo da se sruši. A upravo je to od krucijalne važnosti. Naime, vi želite da drvo padne na prazan prostor, a ne na nešto, zar ne?

Profesionalci poseduju sertifikate, dizalice, opremu, dozvole za visinske radove i sve drugo što je potrebno za sečenje stabala. Omogućena vam je bezbednost bez rizika, a to, složićemo se svi, zaista nema cenu. Najviša cena je rizikovati život ili imovinu i to nemojte činiti.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor