Zubni implanti su vrhunsko rešenje za zube koji vam fale

Problemi sa zubima javljaju se još i pre samog izrastanja, zatim u detinjstvu i odraslom dobu, zbog čega je važno imati razvijenu svest o značaju blistavog i čistog osmeha bez nelagodnosti i osećaja stresa. Kako se nekada može dogoditi da ne postoji drugo rešenje osim vađenja čitavog korena iz vilice, bitno je pronaći način da se popune mesta nedostajućih zuba. 

Najbolje rešenje u modernom vremenu jesu zubni implanti, koji predstavljaju inovaciju savremenog doba, standard najboljeg osmeha i već nekoliko decenija se usavršavaju i dobijaju novi, sve kvalitetniji i moderniji oblik, izgled i dizajn. Cena implanta zuba zavisi od niza faktora, kao što je stanje pacijenta, broj potrebnih pregleda i intervencija, složenost postupka ugradnje novog osmeha i drugih faktora. 

Koliko su kvalitetni zubni implanti

Zubni implanti su idealno rešenje za dobijanje novog osmeha svih generacija, posebno u srednjem i starijem dobu kada prirodni zubi mogu gubiti prvobitni izgled, funkcije i nametnuti bolove, tegobe i probleme. Radi se o inovativnom tehnološkom dostignuću koje podrazumeva ugranju šrafa u kost vilice, koji direktno predstavlja zamenu korena nedostajućeg zuba, dok je vidljivi deo beo i oblikovan potpuno na prirodan način. Implanti za zube izrađuju se od titanijuma, kao antialergijskog i biokompatibilnog materijala koji u kratkom roku srasta sa kostima i pružiti osećaj identičan kao prirodni osmeh. 

Kad su u pitanju zubni implanti cena je okvir od kojeg zavisi definisanje potrebnog budžeta i tačnog početka ugranje novog osmeha, a nikako osnovni parametar donošenja odluke. Implanti se danas ugrađuju u skladu sa najvišim standardima kvaliteta, bezbednosti i profesionalne prakse, stručnosti i etike, zahvaljujući čemu blistav osmeh traje više decenija, bez potreba za popravkom, zamenama i drugim intervencijama.

Zubni implanti - cena usluge

Kada se razmatra cena implanta zuba važno je razvijati svest o značaju blistavog, čistog i kvalitetnog osmeha koji će istovremeno biti „udoban“ i komforan kao prirodni. Činjenica je da cena implanta zuba zahteva izdvajanje značajne sume novca, posebno ukoliko pacijent ima više nedostajućih zuba u vilici. Posmatrano na domaćem tržištu, kada su u pitanju zubni implanti cena se kreće na nivou između 300 i 450 evra pojedinačno, što zavisi od ordinacije, načina ugranje i niza drugih faktora. Takođe, u viši cenovni rang uključuju se i svi kontrolni pregledi, probe, provere i slično, dok se u drugim, najčešće nižim definiše sama cena implanta zuba bez pratećih troškova koji se plaćaju odmah nakon realizacije. 

Ugranja zubnog implanta je uglavnom brza i laka, zahteva lokalnu anesteziju i minimalan period oporavka, uz povratak aktivnostima istoga dana. Zbog toga, nema potrebe za kupovinom medicinskih sredstava i preparata, niti drugih troškova, osim što se plaća cena implanta zuba, kao i pregledi. U zavisnosti od postavljenih broja šrafova, srastanje sa kostima traje najduže 6 meseci, nakon čega sledi dodavanje krunica koje zahteva 1 ili nekoliko dana dolaska kod protetičara.

Cena implanta zuba u današnjem vremenu zahteva izdvajanje nekoliko stotina evra za svaki komad što deluje skupo, ali je istovremeno opravdano kvalitetnom strukturom novih zuba koji se dobijaju i dugoročno će pružiti najlepši osmeh. Zubni implanti su najbolje rešenje za nedostajuće zube, jer tada se popunjavaju šupljine usled vađenja prirodnih zuba, bez kompletnog rada protetike i celokupne vilice.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor