Beč za porodice: Najbolje porodične atrakcije, opcije za ručavanje i saveti

Planirate porodično putovanje u Beč, ali niste sigurni da li je to pogodna destinacija za vaše mališane? Ne brinite se, jer je Beč zapravo odlično mesto za porodice! Uz mnoštvo porodičnih aktivnosti, atrakcija i restorana, svako ima u čemu da uživa.

U ovom tekstu ćemo se fokusirati na najbolje porodične atrakcije u Beču, uključujući zoološki vrt Šenbrun i zabavni park Prater, kao i na porodične restorane i savete za posetu Beču sa decom.

Načini prevoza do Beča

Budući da ste se porodično odlučili za Beč, biće potrebno odabrati i najefikasniji prevoz do Beča. Pošto putujete porodično, sa decom, savet je da se u tom slučaju putuje avionskim prevozm ili sopstvenim kolima. Prevoz do Beča nekim drugim vozilom, može biti stresno za decu.

Porodnične atrakcije u Beču

Kada su u pitanju porodične atrakcije u Beču, palata i zoološki vrt Šenbrun su obavezna poseta. Palata i zoološki vrt su ispunjeni istorijom i značajem, a zoološki vrt je dom velikog broja životinja iz celog sveta. Deca će voleti stanište džinovske pande i kuću u prašumi, a postoji mnogo porodičnih aktivnosti koje će ih zabaviti, kao što su Dečja farma i Avanturističko igralište.

Još jedna najbolja porodična atrakcija u Beču je zabavni park Prater. Park ima bogatu istoriju koja datira još iz 18. veka i dom je kultnih atrakcija kao što su Ferris Vheel i rolerkosteri. Postoji i mnogo porodičnih aktivnosti, kao što su vožnja vozom Prater Liliputbahn i dečija zona.

Ako je vaša porodica zainteresovana za vodeni život, Haus des Meeres akvarijum je odlična opcija. Akvarijum se nalazi u nekadašnjem protivvazdušnom tornju i u njemu se nalazi raznoliki morski život, uključujući ajkule i tropske ribe. Tu su i posebni događaji i edukativni programi za decu u kojima mogu da uživaju.

Za porodice koje uživaju u umetnosti i kulturi, Museums Kuartier je odlična destinacija. Kompleks je dom nekoliko muzeja, uključujući i Zoom dečiji muzej, koji je posebno dizajniran za decu. Pored toga, program K21 Artist-in-Residence nudi događaje i instalacije prilagođene porodici, a u dvorištu se nalazi igralište.

Najbolji porodični restorani u Beču

Kada putujete sa decom, neophodno je pronaći porodične restorane, a Beč ima mnogo toga da ponudi. Jedna opcija je Cafe Pruckel, koji je poznat po svojoj atmosferi prilagođenoj deci i ukusnim pecivima. Mezzanin 7, koji se nalazi u Muzejskom kvartiru, nudi dečiji meni i visoke stolice, što ga čini odličnom opcijom za porodice sa malom decom. Bitzinger Vurstelstand Albertina je popularno mesto za uličnu hranu sa opcijama i za odrasle i za decu.

Saveti za posetu Beču sa decom

Da biste na najbolji način iskoristili porodično putovanje u Beč, važno je da imate na umu nekoliko saveta. Planiranje unapred i rezervacija prevoza do Beča , kao i rezervacija karata može vam pomoći da izbegnete duge redove i obezbedite da imate pristup željenim atrakcijama. Takođe je neophodno poneti grickalice i vodu da bi deca bila energična i srećna. Konačno, korišćenje javnog prevoza, kao što je U-Bahn ili tramvaj, može vam pomoći da se lako krećete po gradu. Kada je u pitanju smeštaj, potražite hotele sa porodičnim sobama i sadržajima prilagođenim deci kako bi vaš boravak bio udoban i prijatan.

Beč je odlična destinacija za porodice, sa širokim spektrom porodičnih atrakcija, restorana i saveta za uspešno putovanje. Od zoološkog vrta Šenbrun i zabavnog parka Prater do porodičnih restorana kao što su Cafe Pruckel i Mezzanin 7, svi mogu da uživaju u nečemu. Uz malo planiranja i pripreme, vaše porodično putovanje u Beč će sigurno biti nezaboravno.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor