Dočekajte Novu godinu van grada

Doček Nove godine na planini uz skijanje i sankanje je odličan način da iskoristite zimski period za zabavu i opuštanje. Uz novogodišnji doček na planini imate priliku da provedete vreme u prelepom prirodnom okruženju, uživate u zimskim aktivnostima i pronađete mir i tišinu daleko od gradske gužve. Planinski centri u Srbiji nude razne mogućnosti za doček, od živopisnih koncerata i vatrometa do raznih zimskih sportova i aktivnosti u prirodi. Ovaj članak će vam dati više informacija o tome zašto je doček najluđe noći na planinama savršen izbor i gde možete pronaći najbolje planinske centre u Srbiji.

Kada je najbolje početi sa planovima za novogodišnji doček

Najbolje vreme za da počnete da planirate Novu godine na planini je već od septembra meseca. U ovom periodu većina planinskih centara otvara sezonu i objavljuje ponude za novogodišnji doček. Takođe, u ovom periodu možete pronaći povoljne cene smeštaja i ulaznica za događaje.

Zlatibor kao planinski centar za skijanje

Zlatibor je jedan od najpopularnijih planinskih centara u Srbiji koji nudi nezaboravne zabave tokom čitave godina, a posebno za poslednju noć u godini. Sa svojim prelepim pejzažima, stazama za skijanje i sankanje, Zlatibor je savršen izbor za one željne zimskih avantura i zabave. Za doček se organizuju mnogi zabavni događaji, koncerti, vatromet, itd. Posetiocima su na raspolaganju mnoge ulične prodavnice sa domaćim rukotvorinama, mnogi restorani koji nude autentičnu srpsku kuhinju, ali  i klubovi za one koji vole noćni provod. Osim toga, turisti mogu da uživaju u skijanju, sankanju i drugim zimskim sportovima. Za ljubitelje novogodišnje euforije i one koji su došli da se samo opuste i uživaju, mnogi planinski centri nude razne spa i wellness ponude.

Dobrodošli u prirodno okruženje

Vatromet za docek Nove godine

Pored Zlatibora, u Srbiji postoje mnogi drugi planinski centri koji imaju odlične ponude za novogodišnji doček. Kopaonik, Divčibare i Stara planina su samo neka od mesta koja možete posetiti. Ova mesta su poznata po svojim prelepim prirodnim pejzažima, ski stazama i drugim zimskim aktivnostima.

Osim što su dobrodošli u prirodnom okruženju, turisti mogu uživati u planinarenju, šetnji prirodom, jahanju i drugim aktivnostima na otvorenom. Takođe, mnogi planinski centri organizuju zabave i događaje tokom cele zimske sezone.

Praktični saveti za doček Nove godine na planini

Planiranje za doček Nove godine može biti izazovno, ali uz nekoliko praktičnih saveta možete uživati u nezaboravnom odmoru.

  • Rezervišite smeštaj unapred. Da biste izbegli nepotrebne troškove i probleme, važno je unapred rezervisati smeštaj. Većina planinskih centara nudi posebne ponude za najluđu noć u godini, pa se na vreme informišite o cenama i uslovima smeštaja.
  • Planirajte vreme za uživanje u zimskim sportovima. Skijanje i sankanje su neizostavni deo novogodišnje noći na planini. Zato unapred planirajte vreme za ove aktivnosti, a raspitajte se o ceni i uslovima iznajmljivanja ski opreme.
  • Držite se budžeta. Novodišnja noć na planini može biti veoma skup provod, pa unapred napravite budžet i držite se plana. Razmislite o troškovima hrane, pića i aktivnosti koje planirate da posetite.

Kako biste isplanirali savršenu Novu godinu, rezervišite na vreme, istražite događaje koji se nude i potrudite se da se držite planiranog budžeta. Nova godina na planini će vam pružiti nezaboravno iskustvo uz obilje zabavnih aktivnosti koje će vam ostati u lepom sećanju.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor