Zanimljiva mjesta za izlazak u Beogradu sa najboljom atmosferom

Zanimljiva mjesta za izlazak u Beogradu sa najboljom atmosferom

Beograd zovu prijestonicom noćnog života, i to ne bez razloga, budući da ogroman broj najrazličitijih mogućih sadržaja kojima prijestonica Srbije obiluje na svakom koraku, omogućava da svako nađe nešto po svom ukusu.

Beograd zovu prijestonicom noćnog života, i to ne bez razloga, budući da ogroman broj najrazličitijih mogućih sadržaja kojima prijestonica Srbije obiluje na svakom koraku, omogućava da svako nađe nešto po svom ukusu. 

Noćni klubovi i kafane Beograda su posebno iskustvo, to svi znamo, ali šta je sa onim mjestima koja ne mogu lako da se kategorizuju ni u jedno, ni u drugo? Riječ je o onim opuštenim mjestima gdje ili idemo da se zagrijemo prije nego što nastavimo sa provodom, ili gdje se provodimo do jutra, ali svakako mjesta koja odišu posebnom atmosferom. 

Ovdje ćemo se potrudti da izdvojimo upravo takvih nekoliko mjesta koja definitivno treba da provjerite, ako do sad niste, a koja se opet redovno nalaze na listama najboljih u Beogradu.

Prohibicija Bar u srcu Savamale

“Prohibicija” se nalazi u ulici Braće Krsmanović, u samom srcu Savamale, i riječ je upravo o mjestu koje je predviđeno za zagrijavanje ekipe prije odlaska u provod. Osmišljena je kao koncept gdje su presudni vrhunska muzika i opuštena atmosfera, nasuprot kitnjastom enterijeru i istom takvu okruženju.

Enterijer je izuzetno moderan, a posebno se izdvajaju stolovi koji podsjećaju na kutije u kojima se prenosio alkohol za vrijeme prohibicije. Lusteri su takođe zanimljiv detalj, a generalno preovlađuju čiste i oštre linije. U Prohibiciji se cijeni urbana i topla energija, koju dodatno podgrijavaju resident DJ-vi, bez kojih nijedan vikend ne može da prođe.

Blaznavac – od bašte do urbane kafe-galerije

Balznavac spada u najšarenije i najomiljenije dorćolske barove. Ime je dobio po vlasniku kuće u kojoj se bar danas nalazi, Milivoju Petroviću Blaznavcu, srpskom premijeru iz 19. vijeka. Kuća je stara preko 120 godina, dok je njen enterijer i više nego mlad – rađen je kao neka apstraktna umjetnička slika, veselih boja koje potpuno odskaču od sivog eksterijera Dorćola.

Blaznavac je posebno omiljen ljeti, prije svega zbog svoje prostrane bašte u koju može da stane oko 100 ljudi, ali i šarenih koktela koji će vas odlično rashladiti ali i zagrijati, naročito ako nakon Blaznavca planirate dalji provod.

0.5 Bar – još jedan dorćolski raritet

0.5 Bar, ili Nula Pet Bar je još jedno ušuškano mjestašce na Dorćolu, sa jedinstvenim konceptom, predviđeno za provod do duboko u noć. Nula Pet je poznat po ogromnim porcijama svih mogućih koktela koje ipak treba naručivati oprezno, ako niste kapacitet. Nula Pet je alternativno mjesto koje je već postalo kultno, mjesto gdje će svako moći da okusi dašak nesvakidašnje atmosfere, naročito za vrijeme kulturno-umjetničkih dešavanja koja se ovdje često organizuju. 

Nula Pet je tu i za neafirmisane umjetnike, alternativne bendove i DJ-eve, pružajući im šansu da se pokažu i dokažu, a gostima da uživaju u kvalitetnoj muzici, uz osoblje koje je tu da vas oraspoloži i nasmije.

Radost – restoran i klub u jednom

Između Mladosti i Ludosti, nalazi se Radost, i to gdje drugdje nego u Karađorđevoj ulici, nadomak čuvene Savamale. Radost je prije svega osmišljen kao restoran, koji radi i preko dana, a istovremeno organizuje žive svirke i DJ nastupe koji su tu da nakon odlične klope, prodrmaju goste. Radost posebno njeguje džez, nju džez i disko pravac, što savršeno odgovara rustičnom enterijeru restorana. 

Unutrašnjošću dominiraju cigla i metal, a prijatni džez zvuci vas tjeraju da se osjetite kao da ste zakoračili u neki džez bar u Njujorku sredinom prošlog vijeka. Da za atmosferu nisu bitni samo enterijer i muzika, potvrđuju dva kuvara zadužena za specijalitete po kojima je restoran Radost već uspio da se afirmiše. Ako ste veliki hedonisti kada je u pitanju hrana, obradovaće vas što kuhinja ovog restorana petkom i subotom radi do 5 ujutru.

OUR Pub – nazdravite pivima iz svih krajeva svijeta

Organizacija Udruženog Rada, ili skraćeno OUR, već solidnu deceniju predstavlja sinonim za kvalitetno pivo u centru Beograda. Riječ je o pabu koji se nalazi u neposrednoj blizini Pravnog fakulteta u Beogradskoj ulici, više nego autentične atmosfere i isto takvih piva. 

Nastao je po uzoru na čuvene češke pivnice gdje je kultura ispijanja piva jedina koja nešto znači. OUR Pub je mjesto gde se svi osjećaju kao kod kuće, zbog čega često vole ime da mu izgovaraju kao “aur” (“naš” na engleskom). Ogroman izbor piva, zamračena atmosfera češke pivnice i veliki broj kvalitetnih džez, fank i akutsik bendova vas naprosto mame da u OUR svraćate i više nego redovno.

Nadamo se da smo vam ovom listom otkrili neka mjesta gdje do sad niste izlazili, ili vas možda podsjetili na neka gdje odavno niste bili. Šta god da je slučaj, želimo lijep provod jer dok god ste u Beogradu, ništa drugo vas ni ne očekuje!

1 comment
Anica
Anica
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave