Utjecaj mirisa za bolje raspoloženje

  • Miris za pojačanje ljubavne strasti: Za tu je svrhu najbolja mješavina mirisa đumbira, cimeta, ylang-ylanga i ruže. Kombinacija za bolje raspoloženje ima najbolji učinak ako se uriba u kožu iza uha i ispod ruku.
  • Miris za poboljšanje raspoloženja: Miješaju se mirisi koriandera, mrkve, đumbira, lavande, mandarine i matičnjaka. Ljudi skloniji depresiji morali bi imati uvijek kod sebe bočicu s takvim mirisom za bolje raspoloženje.
  • Miris za podizanje aktivnosti: Kod psihičke iscrpljenosti brzo pomaže mješavina mirisa načinjena od lavande, matičnjaka, nerolia, koriandera i đumbira. Najbolje je nanositi ga na vrat ili izravno ispod nosa.
  • Miris protiv straha: U ovu kombinaciju za bolje raspoloženje ulaze esencije estragona, naranče, ysopa, ružmarina, thymiana i zelja. Najbolje je nakapati nekoliko kapi te mješavina na grkljan ili na žilu kucavicu.
  • Miris za povećanje koncentracije: Mješavina se sastoji od mirisa karanfila, nerolija, ružmarina, bazilikuma i bergamota. Nanosi se na bradu ili na gornju usnu.

Osim korištenja mirisa, pročitajte još neke druge savjete stručnjaka za bolje raspoloženje

Kralješke operirati samo u krajnjoj nuždi

Ponekad se čovjek jedva kreće. Bolovi u kralježnici su nesnosni i ubrajaju se među najteže što postoje. Od njih osobito pate Ovnovi, Lavovi, Djevice, Jarci, Vodenjaci i Ribe. Ipak, kralješke treba podvrgnuti operativnom zahvatu tek u krajnjoj nuždi. Kad već zaprijeti kočenje ruku, odnosno nogu. Savjetuje to dr. A. Reichelt sa Sveučilišne klinike u Freiburgu.

Tri četvrtine takvih teškoća može se uspješno liječiti mirovanjem u krevetu, masažama, toplim oblozima ili elektroterapijom. Od 120 pacijenata koji su na takve načine bili liječeni u Freiburgu, njih 74 posto bilo je s postignutim rezultatom jako zadovoljno, a svi su, bez operativnog zahvata, relativno brzo opet bili radno sposobni.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor