Evo zbog čega bi trebalo da rasvetu kupujete u specijalizovanim prodavnicama

 

Koliko je rasveta važna i može da doprinese atmosferi u nekoj prostoriji ili u bašti već je poznato. S druge strane, kod nas se i dalje nasumično bira osvetljenje za kuće i stanove, a onda, nakon što se utvrdi da postavljena raveta nije dobra, opet se nasumično i bilo gde kupuje dodatna rasveta.

Osim što se na ovaj način stvaraju dodatni, nepotrebni troškovi, ne postiže se zadovoljavajući efekat osvetljenja prostora. Da do svega ovoga ne bi došlo, još na početku renoviranja ili opremanja prostora, i unutrašnjeg i spoljašnjeg, treba da se poseti prodavnica rasvete. 

 

U prodavnici rasvete ćete dobiti najbolje savete

Da nam je prilikom renoviranja ili opremanja prostora neophodan odlazak u prodavnicu rasvete govori i činjenica da većina nas baš i ne zna mnogo o osvetljenju i jačini istog. Prosto, to nisu stvari sa kojima se svakodnevno srećemo i zbog toga je potrebno da poslušamo savet iskusnijih od nas. 

Najbolji primer za to je postavljanje led rasvete koja je zbog svoje štedjivosti sve popularnija. Ono što je za nas novo je to da se led sijalice mogu kupiti u više boja, od toplo bele pa sve do hladno bele. Na žalost, baš zbog ovoga često dolazi do grešaka u izboru i postavljanja neadekvatnog osvetljenja. Upravo u prodavnicama rasvete možemo dobiti savet oko toga koja boja osvetljenja je adekvatna za dnevnu sobu, radni prostor, kuhinju i kupatilo. Osim o boji svetla dobićemo i savet o tome koliko jako osvetljenje nam je potrebno za prostoriju određene kvadrature. 

 

Za kupovinu kancelarijskog osvetljenja

Kada se opremaju kancelarije i slični prostori za rad definitivno ne treba napamet kupovati rasvetu, već se posavetovati sa profesionalcima. Na primer, Mobiliart prodavnica rasvete u svojoj ponudi ima razne vrste led panela koji se koriste za osvetljenje kancelarijskih prostora. U konsultaciji sa stručnjacima u prodavnici utvrdićete koji paneli će Vam najviše odgovarati za kancelariju, da li su u pitanju nadgradni, ugradni, viseći, dimabilni ili sa senzorom. Osim toga, ukoliko odnesete plan prostorije, u prodavnici rasvete dobićete i savet za mesta na plafonu gde bi trebalo da ugradite osvetljenje, kako bi cela prostorija bila jednako osvetljena i bez senki. 

 

Ukoliko opremate galeriju ili muzej

Postavljanje osvetljenja u galerijama i muzejima je jako zahtevan posao. Pre pojave led osvetljenja bila je prava umetnost postići odgovarajuću nijansu osvetljenja kako bi se umetnička dela prikazala na pravi način. Danas nije taj slučaj i mnogo je jednostavnije postići efekat dnevnog svetla, čak i u zatvorenim prostorima. Na primer, Mobiliart prodavnica rasvete u ponudi ima već pomenute led panele koji se mogu ugraditi na plafone ili neko slično centralno osvetljenje i odgovarajuću dodatnu rasvetu koja se postavlja iznad slika ili ispod skulptura. Za to se preporučuje šinska rasveta koja se može po želji usmeravati.

Osim u navedenim primerima, mnogo je situacija u kojima će Vam specijalizovana prodavnica rasvete biti od veće koristi i uštedeti novac, u odnosu na nasumičnu kupovinu plafonjera, led traka, lampi i sično. Savet profesionalaca će Vam definitivno trebati prilikom osvetljenja kupatila, hodnika, ali i kod biranja odgovarajuće rasvete za dvorište.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor