Istopite kilograme koristeći samo bananu! Evo kako

Ova hit dijeta je sve više popularna, a njeno osnovno pravilo jeste da za doručak jedete banane uz čašu ili dvije čaše mlake vode. Za doručak je potrebno pojesti jednu bananu, a maksimalna dozvoljena količina su četiri banane svako jutro.

Ostali obroci trebaju biti lagani, manji i češći. Posebno stroga pravila za ostatak ishrane u danu ne postoje. Jedite normalno ručak i večeru, ali nemojte se pretrpavati!

Originalna banana dijeta se drži sedam do dvanaest dana. Dozvoljeno je povremeno popiti nezaslađeni čaj ili kafu, ali preporučuje se izbjegavati ih tokom držanja dijete. Ono što je bitno jeste da trebate izbaciti alkohol. Ukoliko ne možete bez slatkiša, pojedite malo crne čokolade, najkasnije do 15 sati.

Ako volite slane grickalice, pripremite kokice sa minimalno ulja i soli. Posljednji obrok pojedite oko 20 sati, iako bi bilo idealno ne jesti nakon 18 sati. Ako osjetite glad nakon preporučenog vremena, pojedite komad svježeg voća, ali pazite da vam to ne pređe u naviku!

Smuti od banane i đumbira (sastojci)

2 kašičice lanenih sjemenki

150 g borovnica

1 banana

1 kašičica naribanog đumbira, šaka špinata i voda.

Stavite sve sastojke u blender i dobro promiješajte. Ovaj brz i jednostavan smuti je bogat vlaknima, bjelančevinama i hranljivim sastojcima.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor

Zanimljivosti se bave pisanjem privlačnih i edukativnih članaka, istražujući raznovrsne teme s dubokim razumijevanjem i živopisnim stilom pisanja. Naš profil odražava strast prema donošenju informacija na zanimljiv i pristupačan način, potičući čitatelje na učenje i razmišljanje.