Kako da imate modernu i vrlo funkcionalnu kuhinju?

Većina žena koje provode određeni deo dana u kuhinji će se složiti da je kod opremanja ove vrste prostora važno uskladiti estetiku i funkcionalnost. U zavisnosti od toga koliki je prostor predviđen za ovaj deo stana ili kuće, zavisi i sam princip njenog uređenja. Kod kuhinja manje kvadrature trebalo bi dobro uskladiti kompletan enterijer, od pažljivo biranih aparata bele tehnike, radne površine do adekvatnog odabira pločica. Na kraju posla, važno je dobiti funkcionalnu, ali i moderno opremljenu kuhinju.

U nastavku teksta dajemo vam nekoliko saveta kako da ovu zamisao i sprovede u delo. 

Zidne pločice za kuhinju nesvakidašnjeg dizajna će svaku kuhinju učiniti unikatnom

Pločice predstavljaju neizostavan detalj svake kuhinje. Kakve ćete na kraju odabrati zidne pločice za kuhinju zavisi od toga da li više volite jednostavnost ili ste avanturista po prirodi. Pa tako, za postizanje minimalističkog stila, savršen izbor predstavljaju jednobojne pločice mirnijih nijansi koje će kuhinji dati određenu notu elegancije. Zidne pločice za kuhinju je važno uskladiti sa ostalim kuhinjskim elementima kako bi se postigla usaglašenost boja i dizajna. 

Danas su veoma popularne pločice koje imitiraju drvo ili kamen jer se uklapaju u skoro svaki enterijer. Ako imate malu kuhinju, pa samim tim i vrlo malo prostora za postavljanje zidnih pločica, zašto ne biste umesto klasičnih jednobojnih keramičkih pločica odabrali pločice nešto “jačih“ nijansi ili zanimljivog  i neobičnog dezena? Tako ćete umesto običnog dobiti vrlo moderan izgled kuhinje. 

Pored estetskog momenta, pločice imaju i ulogu da zaštite zidove od prljavštine i mrlja nakon spremanja hrane. Pre svega, one su veoma zgodne za održavanje. Dovoljno je nakvasiti ih a zatim ih prebrisati i ispolirati ubrusom ili suvom krpom. Dakle, zidne pločice za kuhinju su vrlo funkcionalan detalj koji se ne bi smeo zanemariti. 

Gledajte da iskoristite svaki deo prostora u kuhinji

Ukoliko se radi o manjoj kuhinji, ono što većinu domaćica brine je pitanje da li će u nju moći da smeste celokupno posuđe i sve kuhinjske aparate koje imaju. Zbog toga je bitno popuniti celokupan prostor koji je predviđen za kačenje kuhinjskih elemenata. Možda bi u ovom slučaju pravljenje kuhinje po meri bilo od pomoći. Tako biste bili sigurni da će svaki centimetar slobodnog prostora biti na adekvatan način iskorišćen. Ako ste se odlučili da kupite već gotovu kuhinju, preporuka je da u ovom slučaju pažljivo odabere elemente kako kasnije ne biste imali potrebu za dodavanjem novih. 

Dobro usklađena bela tehnika je nešto što se podrazumeva

Srce svake kuhinje čine upravo njeni osnovni elementi a to su sudopera, električni šporet i frižider. Bez njih nijedna kuhinja ne bi bila upotrebljiva. Opet, celokupnu belu tehniku je potrebno uskladiti sa kuhinjskim vitrinama i ormarićima. Šporet sa ravnom pločom je itekako popularan kod manjih kuhinja, dok estetski predstavlja veoma moderan detalj. Kombinovani frižideri su vrlo praktični za manje stanove koji nemaju toliko mesta za celokupnu belu tehniku. Mašina za pranje sudova je nešto za šta se u poslednje vreme većina žena opredeljuje s obzirom na današnji stil života koji podrazumeva previše obaveza, a manje vremena za obavljanje kućnih poslova. 

Ukoliko možete gledajte da primenite ove savete i prilagodite kihinju vašem stilu života.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor