Koje su prednosti individualnih kurseva engleskog jezika?

Individualni časovi imaju brojne prednosti i polaznicima često više odgovaraju nego časovi u grupi.

Zašto je nekada bolje organizovati ovakve časove? Koje su prednosti? Kako se danas sve održavaju individualni časovi?

Koliko dobro poznajete engleski jezik? Da li vam je potreban kurs? Ovo su odgovori na sva pitanja i dileme.

Šta podrazumevaju individualni časovi engleskog?

Kao što samo ime kaže, individualni časovi engleskog su časovi koje pohađa jedan učenik i tako ima individualni pristup od strane nastavnika/profesora.

Od samog starta se ceo program prilagođava polazniku. Prvo se vrši procena znanja i stepena kvalifikacije, kakvo je znanje teorijskog dela engleskog, poznavanje pisanja i na kom nivou je konverzacijski engleski, pa se pravi dalji plan rada.

Redosled učenja mora uključiti teoriju, pravopis i gramatiku, a u toku toga i rad na konverzaciji, postupno i sa stalnim obnavljanjem gradiva.

Na individualnim časovima engleskog jezika profesor će da proceni kojom brzinom učenik savladava gradivo i može da koriguje plan, nekada ga ubrzavajući, a nekada vraćanjem i ponavljanjem stvari koje nisu dobro usvojene.

Ono što je internet promenio u sferi obuke i učenja stranih jezika je to da se ona može organizovati na daljinu, putem računara, online tako da polaznik štedi vreme i mnogo lakše uči u svom okruženju.

Zašto su bolji rezultati učenja na individualnim časovima?

Prva prednost organizacije individualnih predavanja je u tome što je polaznik bolje skoncentrisan i ima nepodeljenu pažnju svog profesora. On na ovaj način on mnogo preciznije oceni koliko polaznik zna i šta je to što bi morao da usvoji bolje.

Sa druge strane, to što se učenje prilagođava stepenu usvajanja polaznika će omogućiti temeljnije učenje i bolje praktično znanje jer neće biti tzv. rupa u naučenom.

Polaznik ima veću slobodu da pita šta mu nije jasno i tako razjasni nedoumice, a profesor više vremena za detaljno objašnjavanje.

Polaznici vole individualne časove jer se oni lakše organizuju, pomeraju i zakazuju u vreme koje odgovara polazniku, a kada postoji razlog za ne prisustvovanje ništa se ne gubi, čas se pomera, a gradivo će se kasnije objasniti.

Sve je više onih koji traže online nastavu jer na individualnim časovima organizuju vreme koje im odgovara i lako prisustvuju od kuće, sa posla ili bilo kog drugog mesta koje im odgovara. Za razliku od grupne nastave kada drugi organizuju termine, ovde je sve podređeno polazniku.

Cilj pohađanja kurseva engleskog jezika je sticanje praktičnog znanja govora, pisanja i sporazumevanja, dobijanje sertifikata i stvarna korist od učenja. Ako imate želju i potrebu za dokvalifikacijom uplatite sebi individualne časove i napravite prvi korak ka savladavanju stranog jezika.

Brže i efikasnije ćete savladati sve ono što ne znate i koristićete engleski za svaki tip komunikacije bez ikakvih poteškoća. Poznavanje stranih jezika je postalo deo opšte kulture, svakome je potreban za različite tipove komunikacije. Budite jedan od onih koji idu u korak sa vremenom.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor