KOJI SVE NAČINI DOSTAVE PORUČENE HRANE NA ŽELJENU ADRESU POSTOJE?

dostava hrane

Vrlo je verovatno da ste čuli za dostavu hrane ali i da ste ovu uslugu koristili jednom ili više puta. U zavisnosti od veličine grada u kojem živite, današnje mogućnosti dostave hrane u našoj zemlji na željenu adresu su različite. Ono što je zajedničko svima jeste da opcije dostave hrane koristimo onda kada želimo da dobijemo gotov i topao obrok u kratkom roku na željenu adresu. Dakle, dostava hrane je danas široko rasprostranjena kako kod nas, tako i u svetu. U nastavku teksta donosimo vam moguće načine dostave hrane, od onih tradicionalnijih do savremenih.

DOSTAVA HRANE DIREKTNIM NARUČIVANJEM IZ ODREĐENOG RESTORANA

Možda najtradicionalniji način dostave hrane jeste pozivanjem određenog restorana telefonskim putem, davanjem porudžbine i dostavom automobilom koju vrši taj restoran. To znači da restorani imaju svoja vozila i vozače koji dostavljaju hranu na traženu adresu. Od radnika sa kojim razgovarate dobićete povratnu informaciju za koliko možete očekivati naručenu hranu na vašoj adresi, a vrlo je verovatno i da će vas vozač prilikom dostave kontaktirati radi pronalaska vaše adrese. Ovaj način dostave hrane i dalje je dominantan za većinu srednjih i manji gradova naše zemlje, a čija je popularnost porasla zajedno sa pandemijom. Ipak, izgleda da i ovaj način dostave hrane dobija svoju savremenu dimenziju, pa tako u nekim restoranima širom sveta restorani hranu dostavljaju dronovima na traženu adresu, a negde čak i avionima. Zamisliste samo kako bespilotne letelice lako preleću gradsku gužvu, a vama u najkraćem mogućem roku na adresu stiže poručena hrana. 

DOSTAVA HRANE POSREDSTVOM TAKSI VOZILA

Ovaj način dostave hrane je možda nekada bio popularniji, ali postoje osobe koje ga i danas koriste. Posebno u situacijama kada žele da poruče hranu iz omiljenog restorana, ali oni nemaju mogućnost dostave na kućnu adresu (ili su im vozači opterećeni dostavama). Tada pozivate taksi vozilo u dogovoreno vreme na adresu restorana, kada takvi vozač preuzima vašu porudžbinu i dostavljam vam je na traženu adresu. Mana ovakvo načina dostave hrane je što ćete morati da izdvojite veću sumu novca za plaćanje usluge dostave taksi firmi. Takođe, dostava hrane na ovaj načim usložnjava i samo plaćanje hrane restoranu iz kojeg je poručena. 

DOSTAVA HRANE PUTEM APLIKACIJA NA TELEFONU

Danas možda i najpopularniji vid dostave hrane na traženu adresu jeste putem aplikacije, a koje su prvo bile dostupne samo u glavnom gradu, a sada ih ima u svim većim gradovima naše zemlje. Takođe, sve je više firmi koje se bave samo dostavom hrane, tako da imate veći izbor odabira. U vremenu kada ljudi dominantno koriste pametne mobilne telefone, omogućeno nam je da iz različitih restorana uz par klikova naručimo omiljenu hranu na kućnu adresu ili na adresu gde radimo. Dostava hrane koju nude firme na ovaj način je takođe raznovrsna, te on može biti dostavljena različitim prevoznim sredstvima – automobilom, motociklom, biciklom itd. Njihova prednost ogleda se u tome što putem aplikacije možete pratiti ceo proces – od pripreme hrane, spremmanja za transport od restorana do vas, zatim pratiti putanju kretanja dostavljača sve do vaše adrese. Ali u tome što možete upoređivati ponude restorana za istu hranu, često imate i opciju preporučene hrane, zatim različitih akcijskih ponuda i mnoge druge opcije. 

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor