Moda za muškarce kao način ličnog izražavanja

Pored toga što je moda način negovanja određene estetike kroz odevanje, a modni trendovi u osnovi predstavljaju osnovne estetske struje određenog vremena, razgovori na temu mode su gotovo oduvek targetirali pre svega žene, odnosili se na žensku modu na prvom mestu i računali na žene kao publiku. Doba u kojem živimo se međutim pobunilo protiv svih ograničenja, pravila, pretpostavki i predrasuda ovog tipa i odlučilo da moderan muškarac može i treba jednako da uživa u svom modnom izražavanju kao i bilo koja žena. U tekstu koji sledi ćemo govoriti o vladajućim modnim trendovima za muškarce i načinima na koje oni kroz njih mogu da izraze svoju ličnost.

Klasični komadi kao baza

Odevni predmeti koje možemo da označimo kao klasične su u osnovi komadi koji su neupadljivi, jednostavni i evergreen, a pomoću kojih se kombinacije mogu umirivati ili se njima mogu povezivati različiti statement komadi. Svaki moderan muškarac bi u svom garderoberu trebalo da ima barem jedne klasične farmerice, jedne klasične pantalone za formalnije prilike, jednostavnu belu košulju i jednobojne pamučne majice. Čak i oni muškarci koji žele da neguju specifičan stil koji više govori o njima, svoja modna rešenja neretko uobličavaju ovim dobro poznatim i uvek dobrodošlim komadima. Međusobno uklapanje bazičnih odevnih predmeta u muškoj modi je po pravilu veoma efektno i funkcioniše sjajno uz dodatke aksesoara ili izbor obuće koji razbija monotoniju.

Aksesoari za moderne muškarce

U zavisnosti od stila koji negujete, odnosno od prilike za koju se odevate, aksesoari mogu biti svedeni na osnovne kao što su ručni sat i sunčane naočare ili biti nešto inovativniji. Klasična rešenja uvek daju odlične rezultate, ali ukoliko želimo da modnim dodacima uobličimo svoj specifični lični stil, trebalo bi da se okrenemo određenim smelijim i aktuelnijim idejama. Poslednjih nekoliko sezona je praktični bucket hat postao iznova popularan, pa ukoliko pratite street style trendove možete ovaj modni dodatak uključiti u svoje kombinacije. Za nešto elegantnije autfite ešarpa sjajno odgovara na zadatak oblikovanja ličnog modnog stila, a u muškoj modi takođe već dugo viđamo šarene čarape kao diskretan glas jednog nestašnog karaktera i u okviru najformalnijih kombinacija.

Minimalizam i lični izraz

Ukoliko ne želite da se opterećujete velikom količinom odeće i radije birate nekoliko osnovnih i međusobno uklopivih komada, u svoj garderober uključite predmete kojima ćete podržati svoju ideju izražavanja ličnosti kroz modu. Personalizovanje modnih rešenja je najefikasnije kroz majice sa natpisima i slikama koje govore o vama, a jednako dobru poruku šalje i personalizovani nakit poput narukvica sa određenim simbolima. Nakit je u muškoj modi danas prihvaćen bolje no ikada, pa se možete poigravati sa statement komadima nakita i njima osvežavati i nadograđivati svoj stil.

Smeliji pri izboru boja

Moderno društvo oštro osuđuje bilo koji vid diskriminacije i teži ka tome da ukine besmislene granice, te smo radosni da zaključimo da se podela boja na one koje odgovaraju muškoj modi i one koje bismo obeležili kao ženstvene smatra veoma nazadnom idejom u modnoj industriji današnjice. Muškarac savremenog doba nosi roze majice i košulje, narandžaste ešarpe i ljubičaste pantalone i takvi izbori o njemu govore kao o muškarcu sa ukusom koji ne preza od upadljivih modnih rešenja. Kako su boje sjajno sredstvo izražavanja, ovo je dobra vest za one koji žele svojim kombinacijama da prezentuju sebe kao ličnost.

Ukoliko se još uvek tražite u pogledu modnog stila, imajte  na umu da moderan muškarac može i treba da iznese sve što prija njegovom oku i u čemu se oseća dobro. Moda veoma dobro funkcioniše kao sredstvo izražavanja i pripadnici oba pola sve češće koriste tu njenu prednost. Pri izboru svojih kombinacija oslušnite sebe i kada obrazujete stil koji čini da se osećate samouvereno i nasmešite se svom odrazu u ogledalu, znajte da ste krenuli dobrim putem kao stilizovan i trendi muškarac, koji je prigrlio još jedan od brojnih načina izražavanja sebe.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor