Najskuplja stavka kod uređenja kupatila čine sanitarije

Svaki od potrebnih delova se posebno ugrađuje uz nezavisnu kupovinu. Uz adekvatno uređenje, neophodno je sačiniti plan rada koji zahteva prioritetne vrednosti prilikom kupovine. Zavisno od želje i potrebe kupaca, formiraju se cene u salonima keramike. Iako je značaj i uređenje kupatila važno za sve članove porodice, suma novca potrošena za uređenje je uvek opravdana, shodno dugotrajnosti i funkcionalnosti elemenata. 

Prilagodite odabir tuš kada slobodnom prostoru

Opremanje kupatila zahteva odabir kvalitetnih sanitarija, među kojima tuš kada ima posebne zahteve. Upotreba tuš kada izaziva zadovoljstvo uz maksimalno opuštanje i ispunjen osećaj. Kade se obično izrađuju od dva jedinstvena materijala, čelika i akrila. Oba pomenuta materijala u svom sastavu imaju određena korisna svojstva koja dodatno utiču na postojanost i kvalitet. 

Sintetički materijal odnoso akril u svom sastavu čini više slojeva boje određene debljine. Debljina slojeva uglavnom služi za ojačavanje konstrukcije tuš kada. Upotreba ovakvih tipova je znatno šire rasprostranjena, naročito zbog povoljne cene materijala. Današnja izrada akrilnih kada je dodatno ojačana u konstrukciji, pri čemu se opterećenja tokom stajanja ili ležanja u kadi znatno amortizuju. 

Čelični materijali su pored svoje postojanosti znatno hladni na dodir pa rashlađivanje ipak nije prijatno za telo tokom zime. U poređenju sa navedenim, akrilne kade su toplije i nežnijih površina. Akrilne kade su lakše za održavanje pri čemu glatka površina nema mogućnost prodora i zadržavanja bakterija. Kod održavanja bilo koje sanitarije, neophodno je izbegavati agresivna hemijska sredstva za suzbijanje mrlja, savetuje se upotreba mekših sunđera.

Zašto su tuš kade najbolja odluka za kupatila

Ukoliko volite kupanje u kadi sa penušavom vodom i dugotrajno uživanje uz hidromasažu, onda je tuš kada najbolji izbor. Prilagodljivost za ugradnju hidromasažnih uređaja, čini ovakav tip kada izuzetnim na tržištu. Tuš kada sa dubokim dnom omogućava kupanje u ležećem položaju. Odabir tuš kade svakako zavisi od veličine kupatila i ukopljenosti svih drugih potrebnih sanitarija.

Ukoliko nema dovoljno prostora za njihovu ugradnju, onda se savetuje kupovina ugaonih tuš kada ili samostalno zidanje shodno raspoloživoj površini. Kod zidanih kada se posebno vodi računa kod adekvatne ugradnje hidroizolacionog sloja i sifona za neometan odvod. Tuš kade mogu biti sedeće, pri čemu su primenljive na manje kvadrature kupatila.

Sedeće kade su znatno bolji izbor, jer je kupanje u navedenom položaju nekima udobnije. Ovakv tip sedećih kada je dobar odabir za kupanje male dece, gde pored ostalog slobodnog dela, postoji prostor za igranje vodenim igračkama. Emajlirane kade su najbolji izbor zbog lakoće održavanja i dugotrajnosti proizvoda.

Izbor tuš kada shodno načinu montaže

Na osnovu načina montaže, postoje verzije tuš kada koje se ugrađuju na gotov pod, zatim kade koje se podziđuju i kade sa adekvatnim oblogama. Kade sa oblogama poseduju nogice sa mogućnošću podešavanja visine, lake su za demontažu, za njihovu montažu podloga ne mora biti ravna. Tuš kade sa ugradnjom na gotove podove spadaju u čvrste, funkcionalne i najlepše površine, pri čemu se ugradnja odnosi na ravan pod. Podzidane tuš kade čine najpouzdaniji odabir upravo zbog prilagođavanja samih pločica, kamena ili drugih materijala za oblaganje.

Uživali ste u ovom članku? Ostanite informisani tako što ćete se pridružiti našem newsletteru!

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar.

Srodni članci
Autor